Насловна Друштво Сукоби у ЗЗЗЦГ: Јелићка изнервирана јер нови директор злоупотребљава институцију!

Сукоби у ЗЗЗЦГ: Јелићка изнервирана јер нови директор злоупотребљава институцију!

5
ПОДИЈЕЛИ

Нови директор Завода за запошљавање Раде Милошевић из Уре прије два дана одржао је конференцију за медије на којој је саопштио да је уочио низ злоупотреба у раду Завода.

Наиме, према његовим ријечима, иако је појединим општинама Министарство финансија забранило нова запошљавања, Завод је расписао оглас за преко 200 радних мјеста, па је Милошевић због тога обавијестио министарство финансија и јавност.

Тим поводом реаговала је представница власти у Заводу Вукица Јелић.

Јелић је прво казала да је Милошевић прекршио основно правило-умијешао је политику тамо гдје јој није мјесто.

“Имали смо ситуацију да особа која је постављена на чело Завода како би открила евентуалне злоупотребе у тој институцији и да забрани злоупотребе у политичке сврхе, управо то урадила, јер је у Заводу, са ресурсима Завода, у име директора Завода, говорио политички“, објаснила је Јелић.

Она каже да је ЗЗЗЦГ заправо само берза рада, те да нико нема право да открива податке нити да контролише.

Вукица Јелић и њен службеник у ЗЗЗЦГ Зоран Јелић дуже вријеме су у жижи јавности због „наводних“ злоупотреба службеног положаја. Монитор је на основу пријављених имовинских картона навео примања ове, по много чему, необичне црногорске фамилије.

„Вукица и супруг, посланик Демократске партије социјалиста Зоран Јелић, нотирали су да су прошле године скупа зарадили 50.000 еура. Имајући у виду афере којима су доприносили, рецимо Снимак, чији су Јелићи једни од заштитиних знакова, па ,,прегнућа“ из Завода, јасно је зашто им финансијски добро иде. Лојалност као породични бизнис.

Јелић, супруг, као савјетник у Заводу за запошљавање – гдје му је, дакле, супруга Вукица надређена – мјесечно је из државног буџета у приватни инкасирао 547 еура. То је тек додатак његовим главним примањима. Посланичка функција донијела му је 12.337 еура прошле године, док је у својству члана Одбора за ревизију Прве банке добијао још 665 еура мјесечно. Јелића тако плаћају оба брата Ђукановића: Мило кроз ДПС, Ацо кроз Прву банку. Па онда Социјални савјет Владе: мјесечно још сто еура. Па 150 еура за консултантске услуге у предузећу Крафт нт“ наводи Монитор у тексту ДПС, Вукица и Зоран Јелић: Лојалност, породични бизнис.

Прати га и супруга, уједно и послодавац (у Заводу), Вукица. Она кућни буџет мјесечно појача са 750е из Завода за запошљавање. Ту су и 254 еура у својству борда директора Плантажа. Па из чланства у Савјету за капитализацију додатних 300 еура сваки мјесец. Прошле године добили су, заједно, још 6.000 еура по основу судских одлука.

ПОДИЈЕЛИ

5 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Ма иди, најбоље ми из Завода знамо шта сте вас двоје радили, не вјерујемо ни овом директору да може изгурати причу до карја па нека сачека, али кад тад.

 2. 0
  0

  Раде поведи рачуна о Вукици. Иједна је јер је Зоки напустио и јавно љубави с другом која би му по годинама могла бити ћерка. Не знам познаје ли психологија какву врсту секса са политичком партијом.
  Иначе Вука је опсна. Њена омиљена пјесма је „Гинем, за ДПС гинем, да који евро скинем, гинем“…..

 3. 0
  0

  Crna ptica rugalica
  sada mi se često smije.
  Na ramenu zloduh sjedi
  pa se ceri i besjedi.

  Gdje je sada tvoje more
  tvoje jedro, tvoje zore
  gdje je snaga, gdje su moći
  sve prolazi, sve će proći.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here