Насловна Насловна Судско вијеће одбило да укине притвор Бранки Милић. Душић – Тужиоци нам...

Судско вијеће одбило да укине притвор Бранки Милић. Душић – Тужиоци нам напаковали као да смо криминалци и убице

15
ПОДИЈЕЛИ

Бранка Милић изјавила је јутрос у Вишем суду, у наставку суђења оптуженима за „државни удар“ да почиње штрајк глађу, јер су више пута кршена њена права и није добијала одговоре од институција.

„Од данас ћу штрајковати глађу, јер сам нон-стоп изложена шиканирању од стране овог суда. Нијесте уважили решење Уставног суда којим је утврђено да сам незаконито у притвору. Не дате мом адвокату да говори, често га кажњавате, што све ја морам да платим. У затворској јединици, тачније у једном шпајзу, живим у катастрофалним условима,“ рекла је Бранку Милић у обраћању судији Сузани Мугоши.

Последње рочиште обиљежило је показивање одлуке Уставног суда о незаконитом притвору Бранке Милић, на основу ког су адвокати одбране тражили обустављање поступка, али је судско вијеће то одбило.

Милић се већ 11 мјесеци налази у притвору због наводног учешћа у афери „Државни удар“, а пред судом се изјаснила да није крива. Она је казала да не познаје Владимира Поповића и Едуарда Шишмакова, нити зна ко су.

„Свесрпски четнички покрет је све супротно од насиља, Зна се да су четници ишли у шуме како не би дозволили убијања, силовања и било који други терор,“ казала је Милић и додала:

„Наш покрет је народно-ослободилачки покрет. Фашизам је нешто што се појавило касније, а четнички покрет постоји много прије.“

Милић је исправила судију Мугошу која је покушала да издиктира њену изјаву погрешно, и рекла да није тачно да се одрекла браниоца.

Мугоша је сматрала да није битно ко је ухапсио Бранку Милић:

„То је протекла фаза поступка и то сте требали раније да исцрпите,“ казала је судија адвокату Крповићу на шта је он одговорио:

„Ја постављам логична питања, на оно што сте ви пропустили и тужулаштво, .“

Она је посвједочила да јој се приликом хапшења нико није представио и да није добила никакво рјешење о лишавању слободе. Милић је казала да ни она ни они који су путовали с њом нису имали токи-вокије.

Њен адвокат Југослав Крповић је напоменуо да су његовој брањеници ускраћивани докази те да је претрес прилика да се чује истина те затражио од судије Мугоше да дозволи да Милић одговори на његова питања која судија ускраћује.

Милић: Радовић ми је рекла да нађено оружје али није показала ни документе ни доказе

Милић је казала да јој приликом саслушања тужитељка Стојанка Радовић није показала ни доказе ни документа која би доказала постојање велике количине оружја у Подгорици, нити ишта везано за државни удар.

„Она ми је рекла да је у кући у Подгорици нађен читав арсенал оружја и експлозива и да може да се дигне у ваздух пола Подгорице,“ на овај начин јој је, посвједочила Милић Радовић одговорила на питање да ли мора у притвор.

Бранка Милић је истакла да је она типована од стране институција у Србији из области безбједности, и то због њених активности на откривању криминалних радњи.

Једини ког знам да познаје и Синђелића и Велимировића је Катнић

„Не познајем Александра Синђелића. Једини ког знам да познаје Синђелића и Мирка Велимировића је Миливоје Катнић,“ казала је Милић.

Адвокат Душан Радосављевић је указао да постоји разлика од 20 минута од момента када је почело саслушања до почетка снимања изјаве Милић пред тужитељком. Милић је казала да је у тих двадесет минута покушавала да објасни шок у ком се налази и да је била уплашена.

Она је посвједочила данас да не не познаје Кристину Христић.

НАТО је имао интерес да се фабрикује читава прича

Милић је казала да је интерес да се фабрикује читава прича имао НАТО и да су се ти интереси поклопили са интересима владајућег режима у Црној Гори.

„Обраћала сам се бившем министру унутрашњих послова Горану Даниловићу, као и свим надлежним институцијама у Црној Гори и Србији, али да нисам добила одговор. Преко бившег адвоката послата ми је порука да је ово последњи моменат за договор,“ казала је Милић и навела да је њена кћерка обавијестила да је српска Безбједносно-информативна агенција узела податке из њеног компјутера у њеном стану.

Милић је казала да је поднијела преко 100 поднесака институцијама, али никад од никога није добила одговор.

„Мислим да је срамота невероватна да је жена поднела преко 100 поднесака и да јој нико није одговорио,“ казао је адвокат Радослављевић.

Велимировић био међу ухапшеним 16. октобра 2016.

Бранка Милић је посвједочила да је међу ухапшенима био и Мирко Паја Велимировић. Она је казала да је у полицији у Подгорици видјела Велимировића и још троје људи које је видјела у возу, а које не зна.

Подсјетимо, Мирко Велимировић, један од кључних свједока, тврдио је да је неколико дана прије 16. октобра дошао у полицију и испричао да се припрема државни удар те од тада наводно сарађивао са тужилаштвом. Он је међутим, 16. јануара ове године дао изјаву да је под притиском потписао конструкције црногорског СДТ-а Миливоја Катнића, и тврдио да је лаж све што је црногорској полицији, тужилаштву и Вишем суду рекао о припремању крвопролића на дан парламентарних избора 16. октобра 2016. године.

Казала је да са члановима њеног покрета никада није говорила о свргавању власти.

Адвокат одбране је нагласио да је у току пет дана претреса Бранка Милић прекидана 63 пута.

Она је више пута поновила да у њеном четничком покрету никада није било војне обуке.

„Ја се осећам незаштићено и угрожено јер нема нико да ме заштити због мојих сазнања, као што сам се осећала и у Хрватској,“ казала је Милић.

На питање адвоката да објасни како се сусрела са Велимировићем она је казала:

„Када се Мирко Велимировић појавио, извинио се, ја сам разумела да је он био на неком од изборних места за припрему у вези избора – тако је он то представио.“

„Када сам долазила нисам имала сумње ни у једног четничког војводу, али сада сумњам у Милана Панасовића,“ казала је Милић.

Имам сазнања о умешаности НАТО пакта

Адвокат Мироје Јовановић, због наводне увреде суда, кажњен је са 700 евра.

Милић је казала да се њен покрет финансира од личних средстава.

„Ја сам обавештена да је Милика Чеко Дачевић има директне везе са овим хапшењима,“ казала је она и додала да је он био у једном од изборних штабова у Црној Гори.

Она је одговорала и на питање о умијешаности НАТО-а.

„Сматрам да је НАТО пакт изиграо и сопствени оснивачки акт. Имам сазнања о умешаности НАТО пакта у овак конкретан предмет. Мени је смешно што ми Срби забијамо главу песак,“ нагласила је Милић.

На питање адвоката Мироја Јовановића, који је казао да полицајац Лазовић није пометнут у записнику, она је одговорила да зна ко је он:

„Полицајац Лазовић је неко ко је извадио оружје и подметнуо га против мене.“ Милић је казала да је из приватне архиве њеног оца украден пиштољ.

Бранка Милић је такође казала да не познаје ни Немању Ристића.

Интереси четничког покрета су против интереса Мила Ђукановића

Милић је појаснила да се Мило Ђукановић определио да приђе опцији која подржава НАТО савез који је убијао и дугорочно загадио Србију и Црну Гору, и гдје је свако четврти оболио од рака – „то је геноцид на дуге стазе“.

„Интереси четничког покрета су против интереса Мила Ђукановића,“ казала је Милић а на инститрање специјалног тужиоца Саше Чађеновића који су то интереси појаснила:

„Четнички покрет се баштини на колективној свести о нашој заједничкој прошлости… Ја сам у притвору добила информацију од више особа, које не желим да именујем, да је Милика Чеко Дачевић у изборном штабу Мила Ђукановића и да је променио страну.“

Она је појаснила да су интереси другачији од Ђукановића и свих оних који су се приклонили НАТО-у у томе што је НАТО крив за геноцид.

Она је казала да јој Мирко Велимировић није дао никакав новац, али да не зна да ли је дао другима.

„Ако је ко невин у овој причи онда је то Србољуб Ђорђевић,“ нагласила је Милић.

Адвокати одбране: Питања која нису дозвољена нама – дозвољена су тужиоцима, иако су често сугестивна

Адвокат Бранке Милић Југослав Крповић је нагласио да питања која њему нису дозвољена да поставили јесте било дозвољено тужиоцима.

Адвокат Душан Радосављевић је казао да се не поклапа вријеме кад је почето и завршено саслушање код тужитељке Радовић, те да на записнику фали 20 минута. Он је истакао да се не поклапа тадашња изјава Милић и данашњег њеног свједочењаказао је да је Милић док је била код тужитељке Радовић примила медикаменте за које још увијек није утврђено шта су они били, те да је без наочара и у таквом стању потписала изјаву.

„Браниоци су тек јуче видели снимак. То је само још један детаљ како се спречава да се одбрана упозна за доказним материјалном,“ нагласио је он и обратио је судији Мугоши:

„Очигледно да постоји јак мотив што није одржано припремно рочиште. Да смо имали припремно рочиште ми бисмо знали који ће докази бити изведени. Ви сваки пут кажете да ћемо имати времена за изношење доказа, а ја се бојим да до тога неће доћи. Ви веома ријетко, готово никад, не забрањујете питања тужилаштву, а често су ван контекста оптужнице. Велики број питања је идеолошког типа о природни четничког покрета. Бојим се да се праве инсинуације да су четници једнако Срби, и да људи у Црној Гори немају везе са тим.“

Он је навео да сматра да је „записник од 16.10. рађен као задатак“, и да су изостављени подаци који тада тужилаштву нису била битни, као што су подаци о пуковнику Славку Никићу.

„Ми овде имамо једну готово бизарну ситуацију, да су последњег дана тешке оптужбе дате на рачун СДТ и специјалног тужиоца – једно је сведок, други оптужени и трећи осуђени,“ напоменуо је он.

Адвокат Мироје Јовановић је напоменуо да се питања и одговори ускраћују.

Милан Душић: Нисам дошао да било коме наудим, али су нам тужиоци напаковали као да смо криминалци и убице

„Прво да исправимо неке ствари: мени родитељи нису умрли 1945. године. Ја сам рођен 1957. године.

Друго, ставили сте ми да сам члан организације. Које? Ко је у тој организацији?,“ упитао је оптужени Милан Душић тужиоце.

Он је казао да не познаје никога осим Максића и Милић.

„Никог нисам видео у возу да је разговарао са нама. Не признајем ништа од онога за шта ме теретите. Јер, не познајем људе, не могу да будем са неким ког не познаје. Стављате ми на терет огранизацију у којој ја никог не познајем. Нисам дошао да било коме наудим, а тужиоци су то тако добро напаковали да смо ми криминалци и убице,“ истакао је Душић.

Он је казао да је Бранка Милић једном „поменула неку промоцију књиге“.

„Нисам знао ко треба да нас сачека у Подгорици,“ навео је Душић. Он је казао да је Максићу два пута давао телефон, а да му он није рекао кога зове.

Судско вијеће одбило да укине притвор Бранки Милић

Адвокат Бранке Милић је затражио да јој се укине притвор и замијени другом мјером надзора, што је судско вијеће одбило.

Вијеће судије Сузане Мугоше одлучило је раније да раздвоји поступак против оптужених Милоша Јовановића и Братислава Дикића.

Оптужени Србољуб Ђорђевић, Кристина Христић, Дикић и Јовановић, који су раније саслушани, негирали су кривицу.

Оптужницом Специјалног тужилаштва обухваћени су и двојица руских држављана, Едуард Шишмаков и Владимир Попов, српски држављани Немања Ристић, Предраг Богићевић, Милан Душић и Драган Максић.

Оптужницом су обухваћена и три црногорска држављанина – лидери Демократског фронта (ДФ), Андрија Мандић и Милан Кнежевић, као и Михаило Чађеновић, службени возач ДФ-а, док се поступак против преводиоца ДФ-а Ананија Никића води посебно.

У међувремену, Апелациони суд ослободио је из притвора Михаила Чађеновића, након што је Уставни суд усвојио жалбу на његово притварање.

Суђење се наставља 4. октобра у 9 часова.

15 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Ako Branku Milić i dalje drze u pritvoru, nakon odluke Ustvanog suda da nije kriva, onda je ona, de facto, privatni zatvorenik nekolicine ljudi…

  • 0
   0

   ЦРНОГОРЦИ СУ МАЈСТОРИ ДА СЕ ВРТЕ ОКО НЕБИТНИХ СТВАРИ И ДА ПОТРОШЕ ЦИО ЖИВОТ ОКО ЊИХ. ЗАР ОВИ ЉУДИ ЛИЧЕ НА ТЕ СТРАШНЕ ТЕРОРИСТЕ, КОЈИ БИ УНИШТИЛИ ПОЛИЦИЈУ, ВОЈСКУ, ПРЕМИЈЕРА И ДРЖАВУ И ПРОСУЛИ КРВ ДО КОЉЕНА ???!!! КОЈА ДЈЕЧИЈА СМИЈУРИЈА! ДАЈ, НЕ БУДАЛИТЕ ВИШЕ! ОВО ПОКАЗУЈЕ ДА БИ 5 ПРАВИХ ТЕРОРИСТА ПОКОРИЛО ЦИЈЕЛУ ЦРНУ ГОРУ, ЗАЈЕДНО СА МАСЈОМ.

   • 0
    0

    Bogomi je mene teško „pokoriti“ xe , xe , no viđi da ti rečem , ja vjerujem ovijem ćetnicima , oni su došli da „pomognu i omasove skup prosrpskih stranaka“ , tako oni vele a ja im vjerujem !
    Što veli uvaženi gospodin Vučić „za Crnu Goru se spremalo nešto više nego strašno“ , e sad ko je to strašno spremao , kao i kome su ovi ćetnici došli da „pomognu“ , i čiji skup da „omasove“ , pokazaće dalji Sudski postupak , mada svi već znamo ko je pozivao svoje pristalice da 16.10 „proslave pobjedu , odbrane pobjedu ili ne priznaju pokradene izbore“ !

  • 0
   0

   Obrali ste bostan, braćo Srbi, ne može biti da ste svi došli 15.oktobra – dan prije izbora i da niko od vas ne zna đe ide, kakav je skup i ko je organizator! I to sa po 10 eura u džepu! Pamet u glavu drugi put, nema ljeba bez motike!

   • 0
    0

    А ћути ту, ето ви Дукљани сте чоче вриједан народ па ти неком да кажеш, нема љеба без мотике. Одгледај један дан суђења до краја па причај нешто. Неписмена вам и суткиња, као и остатак дружине

 2. 0
  0

  Znači NATO je „umješan“ u zločinačko terorističko udruživanje sa ciljem nasilne promjene vlasti , a CIA , Vatikan i Kominterna nijesu ?
  Sad mi je jasno , dakle NATO je organizovao dolazak ćetnika u Crnu Goru da „omasove skup prosrpske“ opozicije .

  • 0
   0

   Е масја брате која ти оно би крсна слава оба ти ока??Нешто сам заборавио јадан…

 3. 0
  0

  A moja Branka, otkaži punomoćje tom braniocu i nađi advokata koji nešto zna, pa dako uz Božiju pomoć, za 2,3 godine odeš kući! Ovako koliko vidim nećeš se vadit iz zatvora, pa štrajkuj ne štrajkuj!

 4. 0
  0

  Najvisa sudska instanca donosi presudu da je drzanje Milic u pritvoru nezakonito, a niza sudska instanca odbija da po tome postupi! Nije mi poznat takav slucaj, a ako neko od DPS sudija zna za takav primjer u Svijetu, neka me ispravi. I vi se usudjujete da „to“ zovete pravnom drzavom! To nije drzava to je jazbina!

 5. 0
  0

  Ovo je SPRDNJA za celu CG. Ovo nije samo SPRDNJA za Mila, Aca, njegovu sestru, zenu i sina. Ovo je BRUKA za svih 600 000 drzavljana CG. Ovo je bruka za Lekica, Becica, Abazovica, Krivokapica, Jokica, Milica, S Perovica, M Bulatovica, Rakcevica, Kaliperovica, Camaja, M Bulatovica, Brajovica, Damjanovica, Krapovica… svih onih, koji sebe nazivaju politicari u CG, a da nisu u DPS. Za politicare u DPS ovo nije nikakva bruka, jer oni ne smeju da pisnu, ne smeju da otvore usta; Bili bi izbaceni sa posla na ulicu sledece jutro. Oni svi imaju lisice na ruke, flaster na usta. Ko one nabrojane politicare sprecava da dignu glas protiv ove BRUKE CG. Ovo vishe nije nije bruka Milova i njegove nabrojane porodice. Prevari me jednom ili dva puta, to je tvoja sramota, ali kad me prevaris treci put, to je sad moja sramota. Secate se onog zadnjeg Premijerovog Sata, gde je u Skupstini doslo do fizickog ispada u Skupstini, pri cemu je Prof. Radulovic posao ka Milu da se fizicki obracuna, a Milo ga pozvao da izadju napolje na megdan? Pred kamerama Milo jesa raskolacenim, ukocenim ocima zapretio Knezevicu da ce i on doci na red! Eto to sto je pred kamerama u sred Skupstine covek obecao – to sad ispunjava pred ocima svih vas. I nijedan politicar van DF nema petlju, da ne kazem mu*a, da javno ustane i kaze sta misli o ovoj SPRDNJI OD SUDA. VRHOVNI SUD ZEMLJE (u CG to je USTAVNI SUD; odlucuje o USTAVNOSTI ili neustavnosti sudskih odluka, cime bilo koja sudska odluka postaje ili VAZECA ili NEVAZECA) se koprca, donosi neke sitne hrabre odluke (da se puste iz pritvora Cadjenovic i Branka Milic..). I gle ove bruke CG: mali, podredjeni sud, ove tri sutkinje ogovaraju: „Nas tri ne priznajemo odluku najviseg suda u zemlji, iza nas stoji Vrhovni Gazda, mi smo pustili Cadjenovica da se brani sa slobode, ali ovu opasnu teroristkinju Milic smo odlucili da drzimo u kavezu, dok nam je god milo“! Cherchil Hitleru: „Go ahead do YOUR WORST, I,m gonna do MY BEST“ (Idi radi najgore sto mozes, a ja cu da radim najbolje sto mogu.

 6. 0
  0

  Ja nisam imao pojma o ovom portalu, slucajno sam nabasao. Od proslog svracanja sam pogledao na Internetu i prosto sam se zaprepastio inteligencijom i hrabroscu urednika ovog portala, Raicevica. On treba da se kandiduje za Predsednika CG na prolece. Svi se slazu da kandidat opozicije treba da bude NESTRANACKA LICNOST. Ja bih tu dodao da je u ovom momentu najvaznije da ta nestranacka licnost bude NATPROSECNO INTELIGENTNA i NATPROSECNO HRABRA (da ne bude kukavica, shmokljan, koji cuti u ovakvoj situaciji). Milo sa svojom govornom manom i prosecnom ocenom 6 na Ekonom. Fax-u, sa rezimeom poslednjeg soft diktatora u Evropi, sa zamrznutom optuznicom u Italiji za shverc duvana, sa nepodignutom optuznicom u Hagu za komandnu odgovornost pri bombardovanju Dubrovnika (zamislite kakav je to genije, da od svih ciljeva da bombarduje oni (rezim) izabrali kao najpogoniji cilj – Dubrovnik!) drzi CG celicnom rukom evo vec 30 godina. Njega su Milosevic i Co. birali da bude na celu Komunisticke Partije CG, odakle niko nije u stanju da ga makne evo skoro trecinu stoleca. Gde je ova Masha i njene kolege u NGO da podrze ovaj portal u TRAGANJU ZA PRAVDOM I ISTINOM, bez obzira gde to bude vodilo? Gde su ambasadori i politicari u EU i US da osude ovu sudsku farsu, bez obzira sto takva osuda ne ide u prilog ostanku CG u NATO? Zar je bitan Milo sa porodicom ili je bitna CG, Balkan, EU, US, stabilnost, sigurnost u svetu? Imate izjavu Milovog piona Markovica, koji juce poruci „gradjanskoj opoziciji“ da je datum novih izbora u CG utvrdjen: 2020. On se sprda sa njima. Ne radi se o novim izborima, u pitanju su ponovljeni izbori, prvi posteni izbori. Kako moze neko da prizna izbore, gde je na dan izbora, josh rano ujutro lansirana vest da su Rusi i Srbijanci stigli u CG da izazovu krvoprolice u sred PG? Sad kad svi vide, da su puske/rakija sa kojima je to krvoprolice trebalo da se implementira – totalno izmisljene, kao u Chkaljinoj emisiji (po naredbi Milovog Specijalnog Tuzioca rasklopljene i bacene u tajno jezero u „Kosovi“) i sad posle svega toga – Milov pion – PM i dalje tvrdi da su takvi izbori bili OK!

 7. 0
  0

  CG je otvorila Poglavlja 23 i 24 (VLADAVINA PRAVA). CG nikad nece moci da ta 2 poglavlja zatvori, ako se Milov rezim ne promeni. Naravno da svi mislimo na promenu putem izbora, ali ako EU nije u stanju da natera Mila da se izborni zakoni (biracka evidencija, pravo glasa, ko ima pravo da bude drzavljanin CG itd…) promene u skladu sa EU zakonima, onda prema Trecem Njutnovom zakonu o Univerzalnom Kretanju (A = R), zrtve treba da se opiru agresoru/ugnjetavacu, kako najbolje znaju i umeju: ulicni protesti, pishtaljke, udaranje u sherpe, uzvicima „Milo Lopove!“… gradjanskom neposlusnoscu. Ako neko ima bolji predlog, molim vas iznesite. Miriti se i cekati 2020, to je ona BRUKA za celu CG (osim politicara DPS, ciji kukavicluk je meni razumljiv). Pogledajte ovu sprdnju od suda. Ceo dekor je komican. One 3 sutkinje, da nemaju one crne odore, niko ne bi pomislio da one komanduju tom sudnicom u skladu sa demokratski ustrojenim zakonima. One izgledaju kao 3 sluzbenika, koje je neko isturio napred da sluze samo kao fasada. Upravo zbog toga, ni advokati ni „optuzeni“ ih upste ne zarezuju. Svi ustaju, izlaze ulaze, dzapaju se sa njom. Svi se deru, nezgrapno gestikuliraju, dogovaraju se, krevelje se… Oni policajci se dosadjuju, burazerski se rukuju sa „optuzenima“… Vrhovni Sud (US) nesto naredi toj veseloj sutkinji, ona odgovori: „Ne prihvatam vasu odluku, iza mene je Vrhovni Gazda, radicu sta mi je volja (parafraziram)“. Ovaj sud ne moze da se dogradi, popravi, da se izuzme ovaj ili onaj sudija, da se malo dotera, nasminka. Ovaj sud mora da se okrene na glavu, iz korena izmeni. Prvo, sud mora da ima AUTORITET, kao nepristrasni sud, koga bi kao takvog svi postovali. Mandic pomenu Haski sud gde je Seselj rekao sudiji da moze da mu „sisa k**c“. ICTY Tribunal je vrlo slican politicki sud, bez ikakvog autoriteta, „kengurski sud“, kako su AU emigranti govorili u US. Sta mislite da u US odes kod malog Municipal Judge (sudija u malom mestu) za prekrseno ogranicenje brzine voznje i da mu kazes ono sto je Seselj rekao u Hagu – sta bi se potom desilo? Vec sam naveo da u US nikad nismo imali da neko ubije sudiju iz osvete zato sto mu je dao neku kaznu. Zasto? Zato sto – bilo koji drugi sudija da dodje, sudio bi po istim paragrafima i ubijanjem sudije nista nisi resio, plus si sebi nakatario novo ubistvo NEDUZNOG COVEKA. Ta totalna reforma sudstva u CG (poglavlja 23 & 24) je NEMOGUCA BEZ SMENE MILOVOG REZIMA. Slicni conundrum imamo sa mozgom-dushom-spiritom, zadnjom fronterom u nauci: mozak nikad nece biti u stanju da raschivija/objasni sebe. Kako moze Milo da OPTUZI SEBE (za ilegalno bogacenje/korupciju, sverc duvana, moguci udeo u politickim ubistvima, laziranje izbora, progon politickih protivnika…), SVOJU SESTRU (Telekom..), svog brata (Limenka, kako je postao mutnim radnjama vecinski vlasnik najvece banke u CG, Univerziteta, veze sa Branom, Saricem…), svog sina (nepotizam..)? Kako Milo moze da zatvori Poglavlja 23 & 24? Ni u milion godina. Sad ja pitam sve vas – ako sam u pravu da CG ne moze da zatvori Poglavlja 23 & 24 ni u milion godina, ako se ne smeni Milov rezim, onda sta tu treba da sedite i cekate 2020? Zar ne mozete svi (NGO, svi politicari van DPS, svi grtadjani CG, ambasadori, EU izaslanici…) da osudite ovu farsu? Zar ne mozete da nadjete nekakvu pishtaljku i sherpu, pa da rukopisom napisete na parcetu papira „Smejurija od drzave“, „Smejurija od njihovog drzavnog udara“, „Sprdnja sudstvo“, „Necemo vishe da budemo shmokljani, da ponizno cutimo“. Urednika ovog portala su na demonstracijama napali Milovi egzekjutori u policijskoj opremi (dok je covek imao novinarska obelezja i jos uzvikivao: „Press“. Onaj Milov balvan ga je udario shpicom chizme u koleno, zatim pesnicom u glavu (u US to bi bio actionable POKUSAJ UBISTVA; u CG Milov egzekjutor je verovatno kasnije promovisan). Nevin covek, koji je samo izvestavao, vrsio svoj novinarski posao – je dobio TRAJNA FIZICKA OSTECENJA, koje ce ga poslati ranije u grob, a da se niko u CG javno ne oglasi, da stavi na sva zvona takvu vest i da je ponavljaju kao sto Dan broji dane od muckog politickog ubistva svog urednika Duska Jovanovica. I sad mi recite, kako Milovo Sudstvo da se preko noci preokrene, da vise nema ovih sprdnja od sudjenja? Das ist kein Fact-Urteil, auf den man sich verlassen konnte.

 8. 0
  0

  Da bi ste najbolje shvatili o kakvom se Zadnjem Soft Diktatoru u Evropi i njegovom poslusnom rezimu radi, evo vam najbolji primer: Saslusali ste sve optuzbe, uvodne reci jednih i drugih, iznudjena priznanja, koje su akteri, odmah porekli na slobodi (!) i iznosenje kljucnih dokaza. Sta ste videli? Sta se tu zaista desilo? Dva „saradnika“ tuzilastva (stari rezimski klijenti-poznavaoci) navodno dobili pare od laznog Rusa (koji zna samo da kaze „Harasho, harasho“; nisu u zurbi ni stigli da nadju nekoga, koji izgleda i govori kao pravi Rus), dali se u potragu da vrbuju ljude, koji niti izgledaju kao teroristi (stari ljudi, slucajno skupljeni postenjachine-smetenjaci plus penzionisani general oboleo od raka), niti imaju ikakve veze sa ikakvim kriminalom, nasilnistvom, bez proslosti sa nasiljem – uvrbovani su da ODU NA MITING U CG, gde bi GLASNO PODRZALI SVOJU BRACU, PRIDRUZILI SE OCEKIVANOJ PROSLAVI POBEDE (u kom slucaju ne bi bilo potrebe da se shakama obracunavaju sa Milom, ta OCEKIVANA pobeda bi bila kraj za Mila). Niko nije pominjao nikakvo oruzje. Kako da kupujes oruzje da hapsis Mila, kad je postojala OGROMNA MOGUCNOST DA CE DF I OSTALA OPOZICIA SAMI POBEDITI I FORMIRATI VLADU (i u laziranim izborima falilo im je samo 1 poslanik da formiraju vladu)! Koja budala bi u takvoj situaciji kupovala 50 pusaka da sa tim pobedi 20 000 Milovih specijalaca, koje ni Milosevic nije smeo da napadne sa svojom VJ dok su jos bili u CG? Niko od ovih uhapsenih jadnika nije imao nikakve veze sa DF; ne poznaju nijednog lidera DF… Chak i oni koji su prislno priznali krivicu da se izbave iz kaveza i oni su „priznali“ da su hteli da udju u Skupstinu „na shake“! Sve gluposti, koje je Katnic, kao istureni Milov Sherif, na pocetku najavio (DA ZALAZE SVOJU CHAST, DA MU JE BOG POMOGAO, DA IMA NEPOBITNE DOKAZE, DA SU TERORISTI NABAVILI ORUZJE, DA SU IMALI UNIFORME POLICIJE U CG, DA SU NAMERAVALI DA POCNU DA UBIJAJU NEDUZAN NAROD, DA UHAPSE MILA I DA POTOM SEDE U SKUPSTINI I CEKAJU NEPOZNATU POMOC) – sve se to sad pokazalo kao obicna glupost-farsa-izmisljotina. Jedino je tacno da su navrbovani planirali (neki poput Branke Milic postali „cetnici“ 2015) da dodju na miting DF, bez oruzja, bez namere ikoga da ubiju, povrede. Pohapseni su na autobuskoj stanici. Ljudi su bili bez para, bez rominga, lutali unaokolo od kafica do kafica, po zeleznickoj stanici, raspitivali se za povratni voz(!)….
  .
  .
  .
  E sad, kad sve to znate i kad znate da je to SVE sto je Sherif Katnic imao kao dokaz protiv Mandica i Knezevica – sad zamislite da su on i Milov poslusni rezim u svojoj Skupstini izglasali da se Mandicu i Knezevicu ODUZME IMUNITET I DA POTOM BUDE UHAPSENI. Jedina svetla tacka je VT Stankovic, koji nije dozvolio da se Medojevic (ne zaboravite ni njega i „dokaze“ da je „oprao“ sa svojim vozacem 30 000 eura), Mandic i Knezevic strpaju u isti kavez sa namagarchenim Srbijancima Milovim „statistima-teroristima“.

  Sad najbolje na tom primeru, pokusaju hapsenja lidera DF, mozete da vidite o kakvom se tu rezimu radi.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here