Насловна Друштво Суђење за ЦКБ: Татар тврди да не зна ништа о спорним кредитима

Суђење за ЦКБ: Татар тврди да не зна ништа о спорним кредитима

0
ПОДИЈЕЛИ

Главни претрес у поступку против бивших менаџера Црногорске комерцијалне банке ЦКБ, Милке Љумовић, Босе Татар, Јелице Петричевић, Дубравке Павићевић, Велише Радуновића и Горице Вујисић, биће настављен данас у подгоричком Вишем суду.

podignuta-optuznica-protiv-ljumovic-tatar-slika-210318

Главни претрес, на којем је Љумовић почела да износи одбрану, почео је у понедјељак.

Она је и данас одговарати на питања Суда.

Љумовић, која је оптужена за злоупотребу службеног положаја, негирала је у понедјељак кривицу и наводе из оптужнице, називајући је злонамјерном и монструозном.

Не сматрам се кривом и тврдим да је оптужница злонамјерна, неистинита и монструозна“, рекла је Љумовић.

Данас је изношење одбране почела и Босе Татар која је као и Љумовић казала да је оптужница исконструисана и злонамјерна.

“Оптужница је исконструисана и злонамјерна, те не знам зашто сам овдје”, рекал је Татар.

Татар је навела да не зна ништа о спорним кредитима и ако је била предсједник кредитног одбора

“Веселин Баровић је био одличан клијент и кредит који је добио имао је примарни колетерал. Не знам зашто Мађари нијесу наплатили тај кредит. Банка је могла да да кредит и без иједног колетерала или хипотеке коју су тада ријетко користили. Носиоцима ових шест кредита свака би банка дала кредит без икаквих гаранција”, тврди Татар.

Бивши менаџери су оптужени за злоупотребу службеног положаја, а терете се да су одобравали кредите без покрића, чиме су нанијели штету ОТП банци, власнику ЦКБ, од 6,92 милиона евра.

Предмет је формиран по оптужници Врховног државног тужиоца односно Специјализованог одјељења за организовани киминал, корупцију, тероризам и ратне злочине.

Оптужница је подигнута након опсежне тужилачке истраге, која је трајала годину и три мјесеца.

У том периоду прикупљена је документација од ЦКБ, Централне банке Црне Горе, Централне депозитарне агенције, Привредног суда Подгорица, Управе за спрјечавање прања новца и финансирања тероризма.

Оптужница бивше менаџере терети да су од 2005. до краја 2007. године, злоупотребљавајући положај и грубим кршењем овлашћења у погледу управљања и располагања имовином ЦКБ, одобравали кредите и давали гаранције предузећима Дафин Луксембург, Цаттаро инвестмент Луксембург, Ацапулцо Подгорица, Никсен-трeјд Чавор Котор, Холдер брокер-дилер и Океан Голд, без било каквих средстава обезбјеђења враћања кредита и датих гаранција.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here