Насловна Друштво Суђење за аферу „Државни удар“ уживо на ТВ-у

Суђење за аферу „Државни удар“ уживо на ТВ-у

4
ПОДИЈЕЛИ

Одлуком предсједнице Врховног суда Весне Меденице, суђење за аферу „Државни удар“, чији почетак је заказан за сриједу, 19. јул, биће уживо преношено посредством Радио дифузног центра.

Како се наводи у саопштењу објављеном на сајту Врховног суда, такву одлуку предсједница Врховног суда је донијела цијенећи да је неопходно да главни претреси у овом предмету буду праћени уз аудио-визуелно снимање током цијелог поступка.

Имајући у виду да је кривично-правни случај који се односи на догађај поводом кога се води кривични поступак против више лица, чији заштитни објекат су најважније друштвене вриједности, и то уставно уређење и безбједност Црне Горе и добра заштићена међународним правом, а који је покренуо највиши степен интересовања јавности, те уважавајући принцип права на правично суђење и гаранцију јавности судских поступака, па с тим у вези нужност обавјештавања јавности о кривичним поступцима, као и потребе медијског извјештавања о раду судова, кроз које се остварује увид у функционисање кривичног правосуђа и доприноси праведности судских поступака”, наводи се у саопштењу Врховног суда.

Почетак суђења заказан је за 19, 20. и 21. јул.

За наводни покушај тероризма на октобарским изборима 2016. године оптужени су лидери Демократског фронта Андрија Мандић и Милан Кнежевић.

Осим њих, на оптужници Специјалног државног тужилаштва су руски држављани Едвард Шишмаков, Владимир Попов, Мандићев возач Михаило Чађеновић и девет српских држављана, међу којима је и бивши шеф српске Жандармерије Братислав Дикић.

Поступак против преводиоца ДФ-а Ананија – Нина Никића води се посебно.

Из ДФ-а раније је саопштено да је у питању монтирани политички процес.

4 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Cim je javno sudjenje znaci da Tuzilastvo ima neoborive dokaze !
  Ostalo je prica pricina i bacanje dimne bombe da se ne vidi sustina ali to na Sudu ne moze proci .
  Podrska Tuzilastvu da istraje !

  • 0
   0

   Mali, zamolio bih te da procitas notornu glupost, koju si napisao: Cim je rezim stavio sudjenje pred TV kamere u zivo – to automatski znaci za svakog praznoglavca da rezim ima „NEOBORIVE DOKAZE“. U US kazemo da ti je nivo razmisljanja na nivou 2×4. Eh sad nadji nekoga iz US da ti objasni sta je 2×4.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here