Насловна Друштво Суђење Веселину Пејовићу одложено по трећи пут

Суђење Веселину Пејовићу одложено по трећи пут

1
ПОДИЈЕЛИ

Суђење никшићком бизнисмену Веселину Пејовићу, који се терети да је 21. фебруара прошле године на београдском аеродрому ошамарио посланика Демократског фронта (ДФ), Небојшу Медојевића, одложено је за 9. април.

VESLIN-PEJOVIC-KU

На данашњем рочишту, пред судијом Ларисом Мијушковић Стаматовић, нијесу се појавили Пејовић, Медојевић, као ни колашински бизнисмен Зоран Бећировић, који се, када се десио инцидент, налазио у друштву Пејовића, преноси МИНА.

То је већ трећи пут да се рочиште одлаже из истих разлога. Претходна два требало је да се одрже 26. фебруара и 21. јануара.

Пејовићу се на терет ставља кривично дјело угрожавање сигурности. Он је у ранијем изношењу одбране признао да је ошамарио и пљунуо Медојевића, али тврди да му није пријетио.

Међутим, како је на крају суђења одржаног 25. јуна прошле године Пејовић новинарима казао да ће Медојевића пљунути и ошамарити кад год га види, против њега је проширен оптужни предлог.

На рочишту, које је одржано 28. новембра, пуштен је снимак из дневника Телевизије Вијести, гдје је Пејовић новинарима испред Основног суда казао да ће пљунути и ошамарити Медојевића гдје год га буде срео и да му је “шамар завалио као једној обичној жентурачи”.

У суду је пуштен и снимак са београдског аеродрома. Адвокат Пејовића, Драгољуб Ђукановић, тада је казао да се на снимку ништа не дешава осим оног што се иначе дешава на аеродромима.

medojevic

Заступник оптужбе је оцијенио да се на снимку јасно види да Медојевић и Пејовић воде разговор и да Пејовић узима метални стубић, креће у правцу Медојевића и тада интервенише обезбјеђење.

Подсјећања ради Пејовић је у децембру 2013. године показао интересовање за Комбинат алуминијума (КАП), а у јануару су се у медијима појављивали текстови у којима Медојевић тврди да се куповином КАП-а пере новац.

Медојевић је на суђењу 25. јуна рекао да у спорном тексту није мислио на њега, већ на премијера Мила Ђукановића.

Пејовић је ухапшен 23. фебруара прошле године и био је у притвору 48 сати, након чега је пуштен да се брани са слободе.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here