Насловна Друштво Суђење некадашњем менаџменту ЦКБ банке у знаку фалсификата

Суђење некадашњем менаџменту ЦКБ банке у знаку фалсификата

0
ПОДИЈЕЛИ

Суткиња Ана Вуковић издвојила је јуче из списа предмета изјаву свједока и некадашњег директора Сектора за кредитирање малих и средњих предузећа ЦКБ-а Мира Перовића, коју је дао специјалном тужиоцу 12. децембра 2012. године.

Образложено је да тада није упозорен да каже да ли је у сродству са окривљеном Милком Љумовић.

Перовић је у наставку суђења бившем, менаџменту те банке казао да се не сјећа да је одржана сједница кредитног одбора 22. јуна 2007., на којој су разматрани захтјеви за додјелу кредита осам великих фирми у износу од око 24 милиона еура.

Након што му је суткиња показала записник, Перовић је оцијенио да је прва страница урађена по форми, али да много тога недостаје: “Не сјећам се да сам био на тој сједници кредитног одбора. У овом записнику пише да је Маја Арменко присуствовала, али је она заправо администратор. Чланови кредитног одбора нису биле Дубравка Павићевић и Горица Вујисић, а овдје пише да јесу. Овај записник нема никакву логику, јер је нелогично да на кредитном одбору буду само два извјестиоца… Пише и да је расправљано за додјелу кредита до три милиона еура, али то није било у нашој надлежности кредитног одбора, већ сектора кредитног ризика. У записнику је наведено да је извјестилац за додјелу кредита физичким лицима био Ивица Контић, а у ствари он је био за правна лица. Не знам да ли је ова сједница уопште и одржана, осим што видим из записника. На посљедњој страни недостаје потпис кредитног администратора, а разликује се и фонт слова”, казао је Перовић.

Кредитни референт, свједок Ивица Контић рекао је да се не сјећа те сједнице и да не зна ко јој је присуствовао, односно ко су били чланови кредитног одбора.

Горица Вујисић није могла бити члан кредитног одбора, као ни Дубравка Павићевић. Вујисић је можда била присутна и то по мојим претпоставкама једино испред правне службе, али сумњам да је имала право гласа”, казао је Контић.
Одговарајући на питања адвоката одбране Горана Родића, казао да једино зна да су он и Босе Татар били чланови Одбора.

“Занимљиво је да се свједок не сјећа сједнице на којој је био кредитни изјестилац, а којом приликом су разматрани кредитни захтјеви од скоро 24 милиона еура. То није мала цифра и чудно да вам није то остало у сјећању”, казао је Родић.

Он је констатовао да је тај записник чист фалсификат.

Са том оцјеном сагласио се и адвокат Бранислав Лутовац.

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here