Насловна Друштво Суђење Кељмендију: Радончић се бринуо за истрагу и медије

Суђење Кељмендију: Радончић се бринуо за истрагу и медије

0
ПОДИЈЕЛИ

Власник “Дневног аваза” и бивши министар полиције Фахрудин Радончић обећао је организаторима убиства Рамиза Делалића Ћеле да ће им обезбиједити медијску логистику и тужиоца који ће водити истрагу у погрешном правцу, изјавила је Шејла Турковић, свједок на суђењу Насеру Кељмендију.

fahrudin-radoncic

Како преноси косовски дневник “Коха диторе”, она је јуче пред судом у Приштини казала да је Радоничић тражио Делалићево убиство и да је убицама плаћено 100.000 евра.

„Радончић је казао да ће обезбиједити да се дигне пуно прашине кроз медије, али и да ће одредити тужиоца који ће водити истрагу”, изјавила је.

Турковић је казала да је присуствовала једном од састанака у ресторану на коме је договарано убиство, али да су се организатори прије тога бар 20 пута састајали како би испланирали атентат. Појаснила је да су том састанку, осим Радончића и Кељмендија, присуствовали и Насер Орић и Екрем Лекић.

„Ту се све организовало. Како ће се обезбиједити оружје, како ће се испланирати убиство, гдје ће бити извршен атентат. На једном од састанака Насер је казао да може да доведе људе са Косова и казао је и њихова имена. Касније, је казао да ће то урадити људи из Србије”, казала је она, наводећи да је Радончић од Кељмендија тражио да се ангажују Срби.

Турковић тврди да су Кељменди и Радончић жељели Делалићеву смрт јер су страховали да би могао медијима протурати приче о њиховим пословима. Она тврди да је Делалић много знао о Кељмендијевим пословима са дрогом, али и Радончићевом сумњивом богаћењу током рата.

Она је казала и да је једном приликом Кељменди питао њеног супруга Зијада Турковића може ли наћи некога ко би убио Делалића, али да га је овај питао – зашто то не уради неко од Албанаца, када су већ тако опасни. Турковић тврди да је Делалића лично обавијестила да му се спрема атентат, подсјећајући да јој је он био један од извора информација док је радила као новинарка.

Делалић, тврди она, није озбиљно схватио њено упозорење и казао јој да га нико не може убити.

“Да су знали да сам Делалића упозорила да му се спрема убиство, мене би убили ко зеца. Са њим сам се састала код једног киоска у близни мог стана, али ми је он рекао да се не боји иако је одавно у сукобу са Кељмендијем и Радончићем. Казао је – нека ме убију ако могу”.

Делалић је, тврди она, убијен 15 дана након тога. Кељмендијев адвокат Бесник Бериша, оцијенио је да Турковић износи неистине и да има лични мотив да Радончић и Кељменди буду осуђени.

„Она покушава да убиједи суд у своје тезе које назива свједочењем, али то ће се ускоро доказати као несоновано”, казао је он.

Кељменди је финансирао Радончићеву кампању

Турковић је казала да је Кељменди финансирао Радончићеву кандидатуру за предсједника Босне и Херцеговине, али и изградњу великог торња у Сарајеву.

„Прва предсједничка кампања организована је 2010. године и тада је уложено осам милиона евра да би Радончић био предсједник”, казала је она.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here