Насловна Друштво Суђење активистима ДПС-а у сриједу

Суђење активистима ДПС-а у сриједу

0
ПОДИЈЕЛИ

Ново суђење активистима пљеваљског ДПС-а, оптуженима да су уочи избора 2012. године 5 куповали гласове за ту странку, почеће у сриједу. Према сазнањима „Дана”, предмет је у судским снсисима заведен као К бр. 13/15. Пред судију ће опет изаћи Нада Боровић, Амер Хаџалић, Садик Булут, Абдулах Шуловић, Драган Тошић, Драгољуб Мазалица, Сеад Веснић, Ранко Деспотовић, Вања Сокић и Раде Струњаш, активисти пљеваљског одбора ДПС-а који су ослобођени прошле године по првостепеној одлуци.

pljevlja

Међутим, након жалбе тужилаштва, бјелопољски Виши суд је поништио прву пресуду и наложио ново суђење десеточаној групи. Директору Центра за социјални рад у Пљевљима Јусу Ајановићу и службенику те институције Ермину Нухановићу изречене су казне затвора од шест мјесеци затвора.

Иако је десеточлана група осумњичена за тешко кривично дјело, државни органи их нијесу суспендовали са својих рад-

них мјеста. То се дешава упркос томе што Закон о раду у члану 130 прецизира да запослени мора бити суспендован уколико је против њега покренут кривични поступак због кривичног дјела учињеног у раду или у вези са радом. Влада Црне Горе према акгерима куповине гласова у Пљевљима досад није примијенила ниједну од законом предвиђених мјера, него управо супротно, констатно им се гомилају привилегије. У новембру прошле године, Основно државно тужилаштво предало је жалбу на пресуду којом су актери куповине гласова у Пљевљима пред парламентарне изборе 2012. године ослобођени, тврдећи да пљеваљски Основни суд није на прави начин вредновао доказни материјал у виду спискова који су сачињени за наводну подјелу социјалне помоћи.

Бјелопољски Виши суд средином фебруара ове године поништио је првостепену пресуду. Случај куповине гласова у Пљевљима, разоткрио је Истраживачки центар МАНС-а

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here