Насловна Друштво Судије на саслушању због нестанка ЦД-а

Судије на саслушању због нестанка ЦД-а

0
ПОДИЈЕЛИ

Врховно државно тужилаштво покренуло је истрагу о нестанку доказног материјала из списа предмета убиства полицијског функционера Славољуба Шћекића. Због овог пропуста на саслушање ће бити позване судије Лазар Аковић, Славка Вукчевић и Биљана Ускоковић, који ће бити испитане на околности нестанка снимка саслушања заштићеног свједока у овом предмету.

Slavoljub Šćekić

„Врховно државно тужилаштво је примило кривичну пријаву коју је против судија Вишег суда, а због сумње да су злоупотријебили службени положај, поднијела Славица Шћекић. Она је ВДТ обавијестила да је на рочишту које је одржано у Апелационом суду сазнала да је из списа предмета нестао доказ са саслушања заштићеног свједока“, саопштено је из Врховног државног тужилаштва.

О судбини кривичне пријаве, како додају, биће одлучено након што утврде да ли у овом случају има елемената кривичног гоњења.

Шћекић, сестра убијеног полицијског функционера, поднијела је кривичну пријаву против судија Ускоковић, Вукчевић, Миленке Жижић и Валентине Павличић, због сумње да су нечињењем и непрофесионалним односом са умишљајем починиле кривична дјела несавјестан рад у служби и злоупотреба службеног положаја.

„Дану” је из тужилаштва саопштено да ће на саслушање бити позване и судије Радомир Ивановић и Чедо Јањевић, који су били у вијећу судије Аковића када је саслушаван заштићени свједок.

За нестанак ЦД-а, као и за постојање службене забиљешке сазнало се на главном претресу 23. јануара ове године.  Судија Апелационог суда Драгиша Ракочевић саопштио је да је на мистериозан начин нестао снимак са саслушања заштићеног свједока Зорана Влаовића. Снимак је сачињен 22. марта 2008. године пред специјалним тужиоцем Стојанком Радовић, а, како тврди Ракочевић, више га нема у списима предмета. Иако се ради о предмету који води специјално тужилаштво, они јуче нијесу жељели да коментаришу ништа у вези нестанка ЦД из списа.

slavicascekic

„Тог дана није било снимка и одједном се за три дана појавио у “ посједу“ Апелационог суда. ЦД-а није било три године, а појави се за три дана, захваљујући кривичној пријави против поступајући судија. Да није трагично, било би смијешно. Добро је што се ЦД појавио, но судије ће морати да образложе нестанак ЦД-а, као и настанак службене забиљешке и од куда се баш створио ЦД и то у моменту подношења кривичне пријаве и притиска јавности“, казала је за портал ИН4С Славица Шћекић.

У саопштењу Апелационог суда, које је објављено дан касније стоји да је ЦД пронађен и да ће вијеће накнадно одлучити хоће ли репродуковати снимак.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here