Насловна Друштво Судија: Мишковићу, не вријеђајте ме

Судија: Мишковићу, не вријеђајте ме

0
ПОДИЈЕЛИ

Власник „Делте“ јуче се у судници Специјалног суда посвађао са Мајом Илић, предсједницом судског вијећа која је преузела поступак против њега. Мирослав Мишковић је са осмјехом јуче изашао из суда.

miskovic

Жустра расправа је избила након што је судија саопштила да ће убудуће суђења бити у судници Палате правде, која је мања од оних у Специјалном суду. Судија је подвукла да ће тиме „јавност која долази са оптуженим можда неће моћи сва да уђе у судницу”.

Мишковић се у образложењу одлуке пронашао па је одмах, са оптуженичке клупе, тражио ријеч.

  • Увређен сам! Суђење је отворено за јавност. Какав је то начин да ви кажете да доводим јавност? – упитао је власник „Делте“.

Тада је почела расправа.

Судија: Нијесам хтјела да вас увриједим. Нијесам рекла ништа лоше. Мислила сам на посматраче и јавност која долази у судницу због вас. Увидом у списе предмета примијетила сам да ваш бранилац Зденко Томановић увијек инсистира на њиховом присуству и на овај начин сам само хтјела да скренем пажњу да је судница мања.

Мишковић: Све је у реду, само сам хтио да објасним да јавност не доводим ја. Желим да се овај поступак води као и сваки други, с обзиром на то да се врши политички притисак.

Судија: Сада ви вријеђате мене и судско вијеће. Ни ја, нити било ко од чланова вијећа није трпио политичке притиске.

Мишковић: Можда не конкретно ви, али на јавно мњење се врше притисци.

Судија: Молим вас, не радим с јавним мњењем, него са колегама из вијећа.

  • Увријеђен сам! Суђење је отворено за јавност. Какав је то начин да ви кажете да доводим јавност? – упитао је власник „Делте“.

Током расправа Мишковић је био узбуђен и гестикулирао, што и ради када говори у судници. Судија је била смирена и причала је истим, равним гласом.

Пред крај, у расправу је покушао да се укључи и оптужени Марко Мишковић, син првооптуженог власника „Делте“. Остали оптужени су само нијемо пратили.

Почетак обједињеног суђења јуче није одржан због штрајка адвоката, а судија Илић је заказала за 10 фебруар.

Маја Илић је средином децембра 2014. преузела да води поступак против Мишковића, Мила Ђурашковића и још девет оптужених за малверзације са путарским предузећима. Прије тога, судија Илић је водила поступак против Ђурашковића и још седам особа оптужених за злоупотребе приликом приватизације крушевачког предузећа „Фам“. Када је тај поступак спојен са суђењем Мишковићу, она је преузела да води уместо судије Владимира Вучинића.

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here