Насловна Мозаик Суд у Лозани образложио одлуку: УЕФА је морала да вас избаци!

Суд у Лозани образложио одлуку: УЕФА је морала да вас избаци!

0
ПОДИЈЕЛИ

Спортски суд у Лозани на 120 страна образложио је своје одлуке на жалбу ФС Србије. Упркос томе што је преиначење одлуке Дисциплинске комисије УЕФА „са 3:0 за Србију на 3:0 за Албанију“ противно више чланова правила игре, а може и да изазове бројне проблеме у будућности, КАС сматра да је Србија због историје инцидената (три „А“ и три „У 21“) и тежине прекршаја у прекинутом мечу са Албанијом морала бити избачена из квалификација, а да је УЕФА донела благу казну!srbija-albanija-1583

Поновљајући случајеве „Ђенова“ и „Крушевац“, КАС сматра да су инциденти на мечу против Албаније „представљали веома озбиљну претњу за безбедност играча и судијску екипу, а поготово је забрињавајуће да су неки српски навијачи упали на терен и тукли албанске играче“. Помињао се сценарио фаталних повреда албанских играча и да су ти исти навијачи могли да имају и ножеве.

,,Поступци српских навијача се не могу толерисати и по свему би било потпуно адекватно и пропорционално да се примене много строже казне него што је изгубљена утакмица, а то је дисквалификација са тренутног ЕУРО такмичења, поготово имајући у виду вишеструке прекршаје“, сиже је тачака 125 и 126.

У тачки 128 КАС наводи да су поређења са казнама из мечева Италија-Хрватска, Бугарска-Хрватска 10.10.2014, Румунија-Мађарска, Екваторијална Гвинеја – Гана, потпуно неважни и нису ни слични па да због тога одбија захтев ФСС за смањење казне, а у тачки 129 да „нема разлога да се суспендује одузимање три бода Србији“.

КАС, што је веома занимљиво, у последњој, тачки 130, истиче да ФС Србије сноси најмању кривицу.

– Ова одлука не би требало да буде сматрана као прекор тренутном руководству, особљу и играчима ФСС. Они су у веома несрећној позицији у којој треба да се баве, без имало своје кривице:

1. Делом због својих навијача који спадају у једну од најопаснијих група хулигана у данашњем европском фудбалу;

2. Недостатком државног закона – како је навела страна која тужи, а страна која одговара то није оповргла – што би могло да дозволи ФСС да, на превентивној бази, забрани улаз на стадион потенцијално насилним навијачима

3. Последицама експлозивне политичке ситуације која опседа Балкан већ неко време, а посебно последње две деценије.“

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here