Насловна Друштво Суд части: Обустављен поступак против Мујовића, прво да се суди студентима

Суд части: Обустављен поступак против Мујовића, прво да се суди студентима

0
ПОДИЈЕЛИ

Суд части привремено је обуставио поступак против професора Правног факултета Ранка Мујовића којег су студенти Факултета политичких наука (ФПН) оптужили за неетичко понашање, злоупотребу положаја, али и наводно сексуално узнемиравање појединих колегиница. Како преносе медији у Црној Гори, прво ће се судити студентима који су се усудили да против њега поднесу кривичне пријаве.

„Вијестима“ је са Универзитета Црне Горе (УЦГ) потврђено да је Суд части, на чијем је челу професор Правног факултета Дражен Церовић, одлучио да обустави поступак док тужилаштво не донесе одлуку по кривичној пријави коју је Мујовић поднио против студената због „лажних оптужби“.

Поред Церовића, чланови Суда части су и Филип Вукмировић са Медицинског факултета, Срђан Кадић са Природно-математичког, Александра Бањевић са Филолошког, Милорад Радуловић са Електротехничког, Марина Ракочевић са Грађевинског, те Мирослав Кезуновић са Факултета за спорт и физичко васпитање, Жана Лекић са Музичке академије, као и представник студената Милан Томић.

Подсјетимо, више од 20 студената ФПН у јуну је тражило комисијско полагање код Мујовића из предмета Међународно јавно право, жалећи се на високе критериијуме Мујовића и оптужујући га за неетичко понашање током часова.

Два захтјева које је управа ФПН тада добила од студената, разликовали су се од осталих – двије студенткиње су тврдиле да је Мујовић неадекватно вршио своју дужност, и да је „желио искористити свој положај, износећи непристојне понуде“.

Од 23 студента која су се жалила, пред комисијом се појавило 19, а положило 15.

Професор Мујовић на ФПН је ангажован на основу интерног огласа УЦГ за предмет Међународно право. И раније је било пријава против њега. Бивша специјална тужитељка Ђурђина Ивановић је 2010. провјеравала анонимну пријаву против Мујовића због корупције и злоупотребе положаја, која је на крају, како су тврдили из тужилаштва, одбачена због недостатка доказа, наводе „Вијести“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here