Насловна Политика Страни медији: Скандал и покушај убиства у Сребреници

Страни медији: Скандал и покушај убиства у Сребреници

0
ПОДИЈЕЛИ

Било је страшно, гађали су камењем, ципелама и свим другим чиме су стигли, преноси немачки „Франкфуртер алгемајне цајтунг“.potocari-vucic-napadnut

Амерички канал „Фокс њуз“ напад на Александра Вучића описује као покушај убиства.

Готово сви немачки медији известили су данас о нападу на премијера Србије Александра Вучића у Поточарима, уз фотографије и гужву насталу тим поводом, наводећи да је он повређен у Сребреници и да је морао напустити скуп.

Немачки медији, позивајући се на српске и босанске, пишу да је Вучић повређен и преносе изјаву једног његовог сарадника да је било страшно.

„Билд“ пише да је маса напала Вучића, позива се, такође, на српске медије и преноси да је српски прмемијер погођен каменом у главу и да су му поломљене наочари.

„Било је страшно, гађали су камењем, ципелама и свим другим чиме су стигли“, преноси немачки „Франкфуртер алгемајне цајтунг“ изјаву једног Вучићевог сарадника дату српским медијима, док дневник „Велт“ пише да је у Сребреници дошло до скандала.

„Рајнише пост“ јавља да су демонстранти бацањем камења „протерали“ Вучића и пише да је на церемонији у малом босанском граду где су пре 20 година босанско-српски војници побили хиљаде муслиманских младића и одраслих мушкараца учествовало данас десетине хиљада људи, међу којима су и бројни политичари, као и бивши амерички председник Бил Клинтон.

Немачка штампа, иначе, пише и да масакр у Сребреници, који Запад назива геноцидом, Русија и Србија тако не именују.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here