Насловна Насловна Штрахе на српском: Косово је срце Србије!

Штрахе на српском: Косово је срце Србије!

1
ПОДИЈЕЛИ

Лидер Слободарске партије Аустрије (ФПО) Хајнц-Кристијан Штрахе оценио је да је Србима направљена неправда бомбардовањем и отцепљењем КиМ, као и да им није омогућено право на самоопредељење, како на Космету, тако ни у Републици Српској.

strahe

Лидер Слободарске партије изразио је наду да ЕУ, у приступним преговорима, неће од Србије тражити признање независности Космета, као и прекид историјских односа са Русијом, најавивши да ће ова странка мотрити да до тога не дође.

Он је нагласио да је Русија део Европе, и да би ЕУ требало да Москвом да договори слободну трговинску зону, што не одговара САД.

Према његовим речима, САД преко својих обавештајних служби и невладиних организација, су подстакле украјинску кризу са циљем дестабилизације Европе.

„Није Русија та која је агресивна, већ НАТО који непрестано шири своје границе према Москви“, нагласио је Штрахе додајући да је анекција Крима била у сагласности са међународним правом, јер је тамо, за разлику од Косова, одржан референдум у складу са међународним актима.

Он је, на синоћњем скупу „Заједно у бољу будућност“, у Бечу, рекао да је Србима направљена неправда.

Штрахе, који је подвукао да је захвалан на добрим контактика са српским политичарима, је казао да су Срби поносан и снажан народ, што су доказали тиме што нису дозволили да их сломи петовековна турска окупација.

Многи Срби, који су током туске окупације дошли на тло Аустрије, допринели су одбрани Беч, указао је он, додајући да је и сада потребно јединство и заједничка борба против исламизације која прети Европи.

Током распада бивше Југославије нанета је нова неправда Србима, како НАТО бомбардовањем, тако и противно међународном праву отцепљењем КиМ, истакао је Штрахе, чија је странка, према актуелним истраживањима јавног мњења, међу водећима.

Штрахе је, у вези рата на простору бивше Југославије, казао да никада не постоји само једна страна која је крива за конфликт или сукоб, те да су нажалост Срби проглашени кривцима.

Такође је нагласио да и за ратне злочине не постоји само један кривац, већ су злочини чињени на свим странама.

Што се Космета тиче Срби су, од стране Европе, у косовској бици остављени на цедилу, и недавно поново тиме што је супротно међународном праву, без референдума грађана, проглашена независност.

Штрахе је подвукао, на српском, „Косово је срце Србије“.

Србима није омогућено право на самоопредељење, како на Косову, тако ни у РС.
„
Ја сам патриота и то значи да волим своју земљу и свој народ и уједно да морам да кажем када се негде догоди неправда“, подвукао је он.

Скуп под мотом „Заједно за бољу будућност“ оранизовали су изасланици за интеграцију ФПО Немања Дамњановић и Илија Туфегџић са циљем да покажу коју подршку ова странка ужива међу Србима у Аустрији.

Штрахе је, с тим у вези, поручио да су Срби добродошли у Аустрији и да су одлично интегрисани.

„Проблеми интеграције постоје, нажалост, са досељеницима из исламских земаља, који долазе да би користили предности нашег друштва, али не желе да прихвате наше обичаје и законе“, оценио је Штрахе.

Истовремено је указао да Турци прете да претекну Србе, као најбројнију групу досељеника у Аустрији, те додао да ће, ако се тај тренд настави, сви у Европи имати већинско исламизовано друштво.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here