Насловна Политика Столтенберг за продужење санкција Русији

Столтенберг за продужење санкција Русији

0
ПОДИЈЕЛИ

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг сматра да Европска унија треба да продужи санкције Русији, уведене због кризе у Украјини, све док „Русија не промени своје понашање“, наводи агенција Ројтерс.

„Моје мишљење је да не треба укидати економске санкције док Русија не промени своје понашање. Сматра да у ЕУ постоји широка сагласност о овом питању“, изјавио је Столтенберг у интервјуу за Ројтерс.

Раније је министар спољних послова Немачке Франк Валтер Штајнмајер изјавио да ће се крајем јуна говорити о постепеном укидању санкција Русији у случају напретка у испуњавању Минског договора.

Министар спољних послова Аустрије Себастијан Курц позвао је ЕУ да се креће у правцу постепеног укидања санкција Русији за сваки корак у реализацији Минског споразума.

Односи Русије и Запада погоршани су због ситуације у Украјини. Крајем јуна 2014. ЕУ и САД су од појединачних санкција против одређених физичких лица и компанија прешли на мере против целе гране руске економије. Као одговор на ове мере Русија је ограничила увоз прехрамбених производа из држава које су јој увеле санкције.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here