Насловна Издвојено Столтенберг удара у ратне бубњеве: Чланице НАТО-а да повећају издвајања за наоружање

Столтенберг удара у ратне бубњеве: Чланице НАТО-а да повећају издвајања за наоружање

2
ПОДИЈЕЛИ

Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг позвао је чланице тог војног савеза да поштују своје обавезе и да повећају издвајања намијењена одбрани пошто се саавез нашао у „тешкој безбједносној ситуацији“.

Земље НАТО су се 2014. на самиту у Велсу обавезале да ће зауставити стални пад својих војних расхода и у идућих десет година вратити се на ниво од 2 одсто БДП-а.

Столтенберг сматра да савезници НАТО прво морају зауставити смањење издвајања за оружане снаге, а онда постепено повећавати издвајање.

„Морамо улагати у одбрану, јер је то предуслов за безбједност и једина могућност да се осигура мир“, истакао је он.

Раније је саопштено да ће Црне Горе, само за чланарину у НАТО, годишње издвајати око пола милиона евра,  а када се ту додају и средства која тај војни савез тражи на нова наоружања онда је јасно да ће нашу земљу скупо коштати улазак у Сјеверно-атлански пакт.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Ovo ne sluti na dobro. Pred svaki svjetski rat je bilo isto ludilo. I počinjale su ga iste nacije. A poslije je bio kriv Gavrilo Princip i Srbi.

  2. 0
    0

    Da ovaj svijet ima agresije koliko NATO članice davno bi se ujedinio da ih napuni noga. Ni trpljenje mi nije jasno. Mogli bi da učimo da istorijskim greškama i sasječemo NATO sad dok nije zamarširao. Kad kažem nas mislim na sve nacije koje je NATO ubijao i imaju motiv da im slome kičmu

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here