Насловна Политика Стив Бенон: Трампово предсједништво за које смо се борили је готово

Стив Бенон: Трампово предсједништво за које смо се борили је готово

1
ПОДИЈЕЛИ

Савјетник предсједника САД Доналда Трампа Стивен Бенон поднео је оставку у петак 18.8. саопштила је Бијела кућа. Њујорк тајмс је раније објавио да је Трамп неким сарадницима рекао да је одлучио да смијени Бенона.

Индепендент пише да је предсједник САД донио одлуку о смени Бенона и подсећа да се таква одлука и очекивала после прве провјере коју је спровео шеф особља Бијеле куће Џон Кели, преносе америчке ТВ мреже.

Предсједник и њему блиске особе су „расправљали када и како да отпусте Бенона“, пише Њујорк Тајмс и наводи да Трамп наводно није могао да одлучи да ли да задржи Бренона „још неко вријеме“.

Предсједништво Трампа за које смо се борили и побиједили је готово„, рекао је Бенон медијима, убрзо након што је потврдио одлазак.

„Али то председништво је готово. Биће нешто друго. И ту ће бити свих врста борби, и биће добрих дана и лоших дана, али то предсједништво за које смо се борили је готово“ додао је Стив Бенон, преноси Стандард.

Бенон је био главни Трампов саветник током предсједничке кампање, а сматра се да је он, као популиста, окренуо Трампа ка јаким националистичким ставовима и обликова његове поруке тако да потресу милионе Американаца незадовољне тренутним стањем и својим положајем.

Један званичник Трампове администрације рекао је да је Бенон поднео оставку још 7. августа, док је други објаснио да се амерички председник уморио од стратешких приступа свог главног саветника и да је тражио начин да га се реши.

Поред тога што је последњих месеци био у лошим односима са самим Трампом, Бенон је од почетка био у сукобу са такозваним глобалистичким крилом познатом под називом „Западно крило – West wing“ у Бијелој кући, којем припадају Трампов зет Џерад Кушнер и директор Националног економског савјета Гери Кон.

Гардијан: Стив Бенон уклоњен из Бијеле куће

Један извори изјавио је  за Гардијан да је Бенон званично поднио оставку прије неколико седмица, прије него што је гнијев над Трумповим говором изједначио неонацисте и љевичарске демонстранте у Америчкој држави Вирџинији.

Бенон се у последњих неколико мјесеци повукао из центра пажње, након што је окривљен због низа неуспјеха и због шпекулација да је његов повећани профит изазвао Трампов бијес.

Џош Грин, аутор књиге  „Ђавољева нагодба“ (Devil’s Bargain) о Бенону и Трaмпу, рекао је за Гардијан: „Бенон је можда једина особа у Бијелој кући са јасном политиком“.

Jедан од извора из Бијеле куће и близак самом Бенону рекао је, да његов одлазак у медијама можда изгледа турбулентно, али да је то у суштини глатко изведено.

1 КОМЕНТАР

 1. 0
  0

  Stiv Benon je kao jedan od glavinih kreatora Trampove politike morao da ode,a nije prvi ,i spremni smo da kazemo morao je,i Tramp je to da uradi,jer PRITISCI LIJEVIH FASITA ILI PRITISCI DESNIH FASITA SU TAKO HTJELI,tako da se On mporao povinovati?
  Drugi kazu lobi koji je najci Jevrejski to ne dozvoljava ili to trazi,pa je tu kcerka i zet koji se za to bore,jednom rijecju svi traze krivce a niko uzroke ovakve vlasti i ovakvog stanja nekada mocne zemlje koja je pred raspadom.
  Da li smo pred nuklearnim ratom ,ili pred nestankom dobrog dijela planete tesko je to reci,ali u ovakvoj Americi ovakvog stanja sve je moguce.Zasto nebi ti isti „ljudi“ koji prisiljavvju Trampa da dijeli otkaze sjutra narediloi da se srusi strateski bombarder USA iznad ili u blizini teritorije Sjeverne Koreje,ionako su sve svoje ratove zapoceli laznim napadima,od onog u Hvani kad se sprengovao brod USA do Racka i Libije i evo sad Koreja.
  Njima ionako nije potrebno objasnjavanje svojim sugradjanima da nijesu u pravu,kada su do sada „uvjek“ biliu pravu,da li Tramp ima moci da sprijeci nuklearni rat tesko je reci,ali kazu da je kofer kod njega,na srecu ,ako pogledamo koja je bila alternativa Klintonovka moramo rci spravom na srecu,jer alternativa je vec bila nuklearni rat koji zahvaljujuci samo Njemu jos nije poceo?
  Pomracenje koje se priblizava u USA 21 ovog mjesec JE PREDZANK ,pitamo se samo cega,pomracenja sunca ili uma ljudi koji ovu zemlju tjeraju da nestane.

  Kaze Djerdj Sarasi

  „Ich habe es zu meiner Lebensaufgabe gemacht, die Vereinigten Staaten zu zerstören. Ich hasse dieses Land und ich hasse alle Menschen darin!“ – George Soros, Newsweek 1979 – der Nazi-Kollaborateur damals in Ungarn, der als Jude geholfen hat das Vermögen der Juden zu konfiszieren.
  Zdao sam sebi misiju da unistim USA .Mrzim ovu zemlju i mrzim sve ljude u Njoj!“
  Njusvik 1979,nacisticki saradnik u Madjarskoj za vrijeme Drugog rata,saradnik koji je pomagao kao Jevrej da se knfiskuje imovina Jevreja!
  https://1.bp.blogspot.com/-Zl2bIdWwlG0/WZerbElCxSI/AAAAAAAAg3w/8lAHSehQuhcK2VqRlH1F8JXCz2i4YLkGACLcBGAs/s1600/SolarEclips7.jpeg
  Kazu nasi nije tako lose moze i gore,stvarno sta misle ovi nasi sledbenic iz NVO kroz Srbiju i Crnu Goru,koje Soros pomaze i skoluje,i posje Tita Tito i poslje Sorosa Soros,ili ………………………??????????????

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here