Насловна Политика Стијеповић негира – инцидент се десио у ,,три секунде“

Стијеповић негира – инцидент се десио у ,,три секунде“

0
ПОДИЈЕЛИ

slavoljub-stijepovic-t

Славољуб Стијеповић, Министар просвјете негирао је да је било злоупотребе дјеце у партијске сврхе у вртићу Звјездани врт у Голубоцима, наводећи да се ради о неспоразуму и изолованом случају, преноси агенција Мина.

Чланови Одбора за просвјету, науку, културу и спорт обавили су данас контролно саслушање Стијеповића због тога што су се представници Младих Демократске партије социјалиста, након акције у вртићу Звјездани врт сликали са малишанима изнад којих се налазила застава те партије.

У образовном систему нема политичког дјеловања

,,Тога нема данас, тога није било у читавом мом мандату, а тога није било ни раније“, рекао је Стијеповић.

Стијеповић је казао да за тај инцидент није знао, а кад је сазнао за њега, у писаној форми је тражио изјашњење од директора вртића.

Он је појаснио да се тај инцидент десио у ,,три секунде“, да је неко од Младих ДПС-а извадио заставу за вријеме фотографисања.

,,То је пропуст, застави у том тренутку није било мјесто ни те три секунде«, рекао је Стијеповић.
Он је казао да је то било немогуће спријечити у три секунде.

,,Овај вид донације, који је био у вртићу Звјездани врт, по нашој оцјени је појединачан случај неспоразума у начину реализације и презентације донације. Не појава, него појединачан случај и неспоразум када је у питању уручење те донације“, рекао је Стијеповић.

Перић: Дјеца су искориштена

Посланик Срђан Перић је оцијенио је да се ради о класичној злоупотреби дјеце у партијске сврхе и грубом кршењу Устава, закона и конвенција које регулишу права дјетета.

Перић сматра да оно што се догодило у вртићу Звјездани врт у Голубовцима је тражило реакцију Министаства просвјете, наводећи да је тај ресор требао издати саопштење ,,да се догодила грешка и да се се неће поновити“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here