Насловна Издвојено Стекић и Обрадовић: Ивана, судије су у праву, главу горе и јуриш...

Стекић и Обрадовић: Ивана, судије су у праву, главу горе и јуриш на злато 2019!

2
ПОДИЈЕЛИ

Ненад Стекић, наш легендарни скакач удаљ, тешко се мири са пехом који се десио Ивани Шпановић, али и саветује нашу најбољу атлетичарку да дигне главу горе јер су судије донеле исправну одлуку.

Како је могуће да због броја на дресу остане без медаље, и колико често се то дешава, најбоље ће нам појаснити наш најбољи скакач удаљ у историји.- Ово је заиста велика несрећа! Случај с каквим се нисам ни ја срео, а свачега сам се нагледао у каријери. Међутим, ако ћемо искрено, све је ту прилично јасно и по правилима. Просто, гледа се задњи траг у песку, а како је тај број саставни део њене опреме, све је одрађено по правилима. Њен је посао да се тај број зашије како треба, и баш зато је ово једна велика, али лична несрећа – објашњава Стекић за Блицспорт.

Он је кроз каријеру имао сличних проблема, али не са бројем, већ са шортсем. – Сада атлетичари имају праву опрему, а у моје време, шортсеви су били ти који су доводили до оваквих ситуација. Неколико пута ми се десило да ми неприкладна опрема, односно већи шортс, узме који центиметар. Али, такав је закон и ништа се ту није могло, да ли траг остави опрема или део тела, апсолутно је исто.

Ипак, Стекић сматра да је необјашњиво и потпуно непотребно да у модерној ери спорта атлетичари и даље зихернадлама каче број на дресу. – Не видим разлог зашто се тај број не би штампао на дресу. Мада, видим да ће од следеће године он стајати само на грудима, И то је у реду, јер се овако нешто свакако неће поновити. Жао ми је једино Иване, видим кроз изјаву коју је дала о неправди и да је одлука донесена на основу тога што је из Србије да јој је баш криво. Али, мислим да је то изјавила вруће главе.

Стекић саветује нашу атлетичарку да не очајава, него да ово искористи као подстрек за нове успехе. – Она ће за на сладећем Светском првенству имати 29 година, и апсолутно ће бити у стању да исправи ово. Па, мени је са 33 године измакла бронзана медаља на Светском првенству, тако да нема места песимизму. Ово је само један пех и нека иде у рок службе. Лећи ће све на своје место кад-тад – закључио је Стекић.

„Последње три или четири године се бојимо да јој број не украде неку медаљу. Баш зато, увек сам га ја и качио, али сада нажалост нисам могао да реагујем када смо видели да се он поцепао, јер ми је била пет метара далеко… – открива за Блицспорт након непроспаване ноћи Горан Обрадовић, тренер Иване Шпановић.

Тешка, бесана ноћ је иза наше најбоље атлетичарке и њеног тренера у Лондону… Ноћ без сна, како и сам признаје Горан Обрадовић. Хиљаду им се мисли још увек мота кроз главу, и даље враћају филм и тугују над злом судбином, али ништа од свега тога неће вратити (освојену) медаљу Ивани… Свестан је тога у разговору за наш сајт и сам Горан Обрадовић, који нам је појаснио како је невероватан сплет околности довео до ове ситуације…

– Искрено, ока нисмо склопили те вечери, јер ово стварно боли. Нажалост, оно чега смо се прибојавали последње три или четири године, десило нам се у најгорем могућем тренутку! Једини наш страх био је да нам број на опреми не украде медаљу, и на крају, ето… Пазите, баш да би се осигурали да до тога не дође, последњих година увек сам јој га ја и качио. Увек сам стављао не три, него шест зихернадли. Тако сам пре такмичења урадио и овога пута. Међутим, иако смо видели да јој се број поцепао, нисам могао да реагујем, јер је Ивана била пет метара далеко од мене, а ја нисам могао никако да јој приђем. На крају, тај број се није практично ни откачио, он се поцепао и оставио некакав траг. Остало, нажалост, знате – тешко се и дан касније мири Обрадовић са губитком злата….

Иванин тренер нам је потом појаснио и зашто жалба није усвојена.- Ја сам све време био у тој соби где се доносила одлука. Пазите, нико од судија није могао са сигурношћу да каже: Ево га траг. Они су одокативно одредили да је он на 6,91, и то је то. Ми смо одмах поднели жалбу, али они су пресудили да коначну одлуку донесу након гледања видео снимка, а не након видео-мерења. Нажалост, ми немамо права на нову жалбу.

Обрадовић, ипак, тврди да нема потребе причати о теоријама завере.- Није теорија завере, и то јасно желим да кажем. Све је јасно, број се по правилима рачуна као део тела и то је то. Нажалост, он је оставио неки траг, да кажем неку дисторзију у песку. Као што они нису могли да докажу јасан траг, ми нисмо могли да докажемо ни да га нема, и они су донели такву одлуку. Уопште не желим да се бавим тиме да ли би исто одлучили да је у питању нека Американка. Понављам, нема места причама о теорији завере.

Ово ће, тврди Обрадовић, само још више очврснути Ивану у даљим покушајима да се домогне светског злата.- Није касно за њу. Далеко од тога. За две године, имаће 29, и свакако да ће и тада напасти злато. Тешко смо прегурали ноћ, баш тешко, али смо решени да се домогнемо врха и ово нас неће поколебати. Идемо даље,. шта друго – поручио је за крај Иванин тренер.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Нажалост, он је оставио неки траг, да кажем неку дисторзију у песку. Као што они нису могли да докажу
    Stvarno i to ti nije teorija zuavjere,mozda se moze nazvati drugacije,skok u dalj s preopnam,nova USA disciplina,zasto ne?

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here