Насловна Политика Стефановић: У Србији владају потпуни мир и стабилност

Стефановић: У Србији владају потпуни мир и стабилност

0
ПОДИЈЕЛИ

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да Србији не пријети никаква опасност од тероризма.

Nebojsa-Stefanovic

„Србија није неозбиљна земља. Ми обраћамо пажњу на све пријетње и држава предузима мјере предострожности, али нама не пријети никаква опасност од тероризма“, навео је Стефановић за телевизију Пинк.

Он је оцијенио да у Србији владају потпуни мир и стабилност и истакао да је добро да све државе предузимају додатне мјере предострожности у зависности од ситуације у тој земљи.

Упитан да прокоментарише то да је полиција у Чешкој пронашла тело Јаноша Шнајдера (35), за ког се сумња да је учествовао у убиству Ненада Опачића и његове супруге Јасмине, министар је одговорио да је полиција током истраге нашла поклапајући ДНК на јакни и установила да се један од осумњичених налази у Чешкој.

„Ми смо та сазнања тада упутили Интерполу и тек се пре неколико дана незванично добили потврду да је та особа нађена мтрва и вероватно предозирана„, казао је он.

Стефановић је додао и да је у току истрага ко су налогодавци тог убиства.

Ненад и Јасмина Опачић убијени су у Новом Саду 28. фебруара ове године. Ненад Опачић издржавао је затворску казну због препродаје наркотика и сарадње са „земунским кланом“ у неколико случајева отмица и изнуде.

Казну је требало да издржава до јануара 2016. године, а у тренутку убиства био је „на годишњем одмору ван затвора“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here