Насловна Политика Стефановић: Сукоб Вучића и Коцијанчич због тендера

Стефановић: Сукоб Вучића и Коцијанчич због тендера

0
ПОДИЈЕЛИ

„Последње тврдње портпаролке Европске комисије Маје Коцијанчич и њена полемика са премијером Александром Вучићем очигледно показују да, нажалост, само чланови Владе Србије немају право на своје мишљење, ни да то мишљење јавно изнесу, чак и када тиме желе да заштите интересе Србије и њених грађана“, рекао је министар полиције и потпредседник СНС Небојша Стефановић, откривајући позадину полемике са Бриселом:

nebojsa-stefanovic-1374006634-340115

„Нисмо дозволили да на тендеру за испумпавање воде из копа „Тамнава“ победи компанија чија је понуда била три пута скупља, већ смо посао поверили домаћој фирми. Нисмо желели да бацимо 23 милиона евра грађана Србије“!

Стефановић нам каже да је знао да ће оваквих ситуација сигурно бити:

„Већ сам упозоравао премијера Вучића да ће, када до тога дође, остајати сам и у таквим борбама неће имати подршку коалиционих партнера. Показало се да сам био у праву. Евидентно је да нико из СПС не жели да брани став Владе Србије, као да је тендером за испумпавање воде руководио кабинет премијера, а не Министарство рударства и енергетике на чијем челу је управо кадар СПС-а“, казао је он.

Министар полиције додаје да је и приликом недавне расправе о буџету било јасно да социјалисти неће јавно бранити ставове Владе и да не желе никоме да се замерају, чак и када се ради о теми којом руководе:

„Тада су реформске потезе Владе заступали искључиво чланови коалиције окупљене око СНС, док су министри СПС остали по страни. Свој став о овој теми сам више пута јавно износио. Истакао сам то и на недавној седници Председништа СНС, а поновићу га и на предстојећој седници Главног одбора. Надам се да ће ме премијер Вучић разумети“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here