Насловна Политика Стефановић: Случај Беко ће довести до неких оставки у МУП-у

Стефановић: Случај Беко ће довести до неких оставки у МУП-у

0
ПОДИЈЕЛИ

Министар Стефановић каже да београдска полиција још увек нема јасну слику о томе ко је пуцао на бизнисмена Милана Бека и да ће због тога предложити неке смене.

Nebojsa-Stefanovic

„Према најновијим извештајима београдске полиције видим да они сада не знају да ли је пуцао аматер, или професионалац, због чега ћу предложити неке промене у ПУ Београд“, казао је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић у интервјуу за „Политику“ и додао да ће коначну одлуку донети у договору са директором полиције Милорадом Вељовићем.

Он је казао да је криминал у 2014. години смањен за 9,5 одсто, а да је скоро 80 одсто случајева расветљено.

Министар је додао да је на почетку свог мандата оно што је највише замерао полицији била заплена наркотика, јер то није довољно често и добро рађено.

Министар је казао да ни једна регистрована криминална група не представља велики безбедносни ризик за Србију, да полица прати све групе и да постоје сазнања, али не и конкретни докази и да због тога неке истраге трају и по годину дана.

Стефановић је казао да очекује да у јануару буде завршен нацрт закона о полицији, да би што пре могле да буду покренуте јавне расправе.

Он је појаснио да је идеја да се у полицији напредује искључиво према заслугама и да ће полицијски службеници морати да пролазе додатне обуке како би добили виши чин.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here