Насловна Политика Стефановић: Не спрема се терористички напад на Србију

Стефановић: Не спрема се терористички напад на Србију

0
ПОДИЈЕЛИ

МУП Србије нема сазнања да се спрема некакав терористички напад у Србији али увек постоји објективна забринутост, изјавио је данас министар полиције Небојша Стефановић, додавши да МУП месецима уназад предузима безбедносне мере.

stefanovic

На конференцији за новинаре Стефановић је рекао да су велике снаге полиције ангажоване на спровођењу безбедносних мера, укључујући и превентивно ангажовање специјалних јединица и сарадњу са домаћим и страним службама.

Министар полиције је навео да постоји списак људи који су осумњичени за тероризам и који би теоријски могли да угрозе територију Србије.

Они за сада нису долазили у Србију, нити се спрема некакав терористички напад на Србију. Увек постоји објективна забринутост и наша дужност је да преузмемо мере„, казао је Стефановић.

Он је објаснио да се већ неколико месеци уназад предузимају мере заштите виталне инфраструктуре и очувања безбености на улицама, истакавши да је повећана само безбедност инфраструктуних објеката који би теоријски могли да буду мета, пре свега полицијских објеката.

За разлику од једног дела европских градова који морају да имају војску и полицију са оклопним транспортерима, дугим цевима и особље са аутоматима који шетају улицама у најпрометнијим туристичким местима, у Србији то није случај“ рекао је Стефановић.

Говорећи о мигрантима који долазе у Србију, Стефановић је навео да међу њима има и војно способних који су „прошли неку обуку и вероватно учествовали у ратовима у земљама у којима су били“.

Они се у Србији идентификују, узимају им се отисци и дају информације о свим правним могућностима које имају као азиланти„, казао је министар.

„До сада, за 7-8 месеци интензивног прилива азиланата ниједан озбиљан инцидент нисмо имали а камоли покушај угрожавања безбедности“, рекао је Стефановић, истакавши да полиција свако упозорење озбиљно прихвата.

Он је казао да више од 1.000 илегалних миграната дневно покушава да уђе у Србију, наводећи да је током 2015. године дошло више од 61.500 илегалних миграната и да се њихов број сваког дана увећава.

Министар полиције је додао и да полиција предузима мере и штити границе.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here