Насловна Политика Стефановић: Настављају се претње премијеру Вучићу

Стефановић: Настављају се претње премијеру Вучићу

0
ПОДИЈЕЛИ

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да се настављају претње упућене премијеру Александру Вучићу и да је Министарство унутрашњих послова у сарадњи с колегама из Аустрије идентификовало оне који су из те земље упућивали претње.

Nebojsa-Stefanovic

,,Настављамо рад на расветљавању свих чињеница које су довеле до тог догађаја, као и на откривању оних који из Србије упућују претње које су усмерене на живот премијера„, рекао је Стефановић у Новом Саду, где је говорио на отварању Форума младих лидера региона.

Он је истакао да је Србији приоритет борба против организованог криминала.

Стефановић је нагласио да је 2013. донета Стратегија те борбе, али да је много важнија чврста политичка воља и посвећеност Србије да се обрачуна са том врстом криминала.

,,Широм Европе организовани криминал је заступљен и повезан тако да и полиције европских земаља и земаља у региону морају бити повезане како би адекватно реаговале на његовом сузбијању“, рекао је Стефановић.

Он је нагласио да се увек залаже да се више ради на сузбијању криминала и да је својим сарадницима рекао да ће имати његову подршку увек у борби са криминалом.

,,Морамо бити темељнији у истрагама посебно везаним за финансијски криминал јер ћемо прекидањем финансијских токова утицати на лакше сузбијање организованог криминала“, истакао је Стефановић.

Он је нагласио да се осећа да у Србији опада утицај организованих криминалних група, али је рекао да ће полиција и даље радити све јаче и јаче на смањењу тог утицаја.

Према Стефановићевим речима, сарадња између полиције, тужилаштва и судства у последње време је знатно поправљена.

Он је казао да грађани Србије не очекују само да криминалци буду ухапшени већ да буду и законски процесуирани и кажњени, те да им буде одузета имовина стечена на незаконит начин.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here