Насловна Друштво Статис: Вијести манипулишу јер смо им конкуренција

Статис: Вијести манипулишу јер смо им конкуренција

0
ПОДИЈЕЛИ

Бизнисмен Петрос Статис који управља компанијом “Адриатик Пропертис” поручио је да кампања коју посљедњих седмица против њега воде „Вијести“, кроз свој такозвани Центар за истраживачко новинарство, првенствено има за циљ да њему лично и његовим, као својим највећим конкурентима нанесу пословну штету, те најавио да ће искористити своје право да се брани свим дозвољеним правним средствима.

petros

“Колико су ова писања објективна говоре сљедеће лако провјерљиве чињенице. Наиме, против мене се не води било какав кривични поступак како у или ван Сједињених Америчких Држава  Ни лично ни пословно нијесам повезан са случајем који се у САД-у води против господина Паула Пуа. У наведеном случају ја нијесам чак ни свједок а још мање окривљени, што Вијести индиректно желе доказати” , наводи се у саопштењу достављеном ЦдМ-у.

Према његовим ријечима господин Паул је, као што вјероватно знате, мој пријатељ и након његовог задржавања, комуницирао сам са њим као пријатељ, при чему је и Влада САД-а утврдила да је овај случај сасвим неповезан са мојом личношћу и са мојим пословањима.

“Шта више, сама Влада САД-а потврдила је да  нијесам укључен у истрагу и да ни у ком случају не постоји потреба или интерес да са мном обаве разговор. Такође, колико је мени познато, господин Пхуа није осуђен ни за шта. Колико је мени познато, господин Пхуа није осуђен ни за шта. Напротив, обавјештен сам да је већ један амерички судија пресудио да докази против њега нису легално прикупљени и самим тим су неприхватљиви”, истакао је Статис.

Петрос Статис је поручио да су смијешне интерпретације о томе како има приступ Интерполовој бази кад је та о којој говоре Вијести доступна на интернету.

“Зато још једном подсјећам на чињеницу да је Вијестима моја медијска група највећа конкуренција и да зато већ четири пута у десетак дана објављују неистине и фалсификоване информације којима апсолутно изврћу контекст, манипулишу, погрешно закључују, односно оркестрирано воде антиконкурентску кампању”, појаснио је он.

Статис је истакао да му Вијести нијесу дозволиле да одговори на било шта од изнесених тврдњи, него су након објављеног серијала неистина затражили интервју.

Међутим, Статис каже да је сада касно да исправљају грешку на тај начин.

Осим тога Статис је посебно истакао да у овом тренутку његова група радно ангажује више од 500 људи у Црној Гори, те подсјећа оне који га овако незаконито нападају да заправо нападају и све ове људе који раде у његовим компанијама.

“Имајући све у виду јасно је да Вијести желе да ме представе негативно јер сам им главни медијски конкурент. У животу нијесам био ни под каквом истрагом нити сам икад осуђиван, а до сада сам трпио јако много неистина о себи из ове медијске групације. Нијесам их тужио нити вршио притисак на њих било које врсте. Међутим, сад ћу искористити своје право да се браним свим дозвољеним правним средствима”, рекао је Статис.

Он сматра да оно што црногорској јавности треба да буде упитно у цијелом случају јесте зашто Вијести оволико жестоко нападају свог конкурента преко такозваног Центра за истраживачко новинарство који су управо они формирали.

“Зар није логично да истраживања спроводе у склопу својих медија а не у склопу фондације? Управо овдје се ради о сумњивим поступцима које би они требало да објасне”, наводи Статис.

Ипак, како је додао све то би био њихов проблем да као средство не користе неистине и манипулације против конкуренције што је забрањено законом.

“На крају, наглашавам да овакви потпуно незаконити напади неће спријечити моје планове да наставим да инвестирам у ову земљу у области медија и хотелског бизниса”, закључио је Статис.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here