Насловна Мозаик Станковић: За длаку смо избегли напад на аеродрому

Станковић: За длаку смо избегли напад на аеродрому

1
ПОДИЈЕЛИ

Капитен одбојкашке репрезентације Србије Драган Станковић рекао је данас да је екипа „за длаку“ избегла терористички напад на аеродрому у Истанбулу, али да су сви добро и да ће енергију усмерити на предстојеће утакмице у Техерану.

Одбојкашка репрезентација Србије отпутоваће вечерас у 19.50 из Истанбула за Техеран где ће играти утакмице у Светској лиги, саопштио је Одбојкашки савез Србије.

Одбојкаши Србије су синоћ, уместо у понедељак, кренули за Техеран, летом до Истанбула. Планирано је било да авион са аеродрома „Никола Тесла“ крене у 20.20, а полетео је у 20.39. У тренутку терористичког напада у Истанбулу око 21 час по средњоевропском времену, репрезентативци Србије су били у авиону на 10.000 метара висине негде изнад Бугарске. Авион из Београда је на аеродром „Ататурк“ у Истанбул слетео синоћ у 22.05, сат времена после терористичког напада у коме је погинула 41 особа а повређено је 239. Одбојкаши су из авиона ушли у аеродромску зграду у 1.25 часова после поноћи, а у 4.15 часова сместили су се у хотел Мериот у Истанбулу.

„Кад мало боље размислим, чудно ми је што су у таквој ситуацији допустили авионима да слећу у Истанбул. Барем смо били безбедни, остали смо у авиону на сред писте, далеко од места догађаја. Половину путника чинили су Азијати, који нису знали енглески језик и сат времена нису знали шта се дешава, па нису уносили пометњу у авиону. Када смо видели шта се догодило и прошли поред места напада, видели смо да смо за длаку избегли то што се десило“, рекао је Станковић.

Репрезентација Србије ће у склопу трећег викенда прве дивизије Светске лиге играти у Групи И у Техерану, од 1. до 3. јула, са Ираном, Аргентином и Италијом.

„Надам се да ћемо у другом делу дана успети да стигнемо у Иран и да ћемо сву снагу преусмерити на наредне три утакмице, јер су оне у овом тренутку најважније“, додао је Станковић.

Селектор Србије Никола Грбић рекао је да се у Истанбулу догодила велика трагедија и додао да је екипа очекивано добро реаговала на целу ситуацију.

„На сву срећу нама се ништа озбиљно није десило. Колико год да је ово страшно, морамо сву концентрацију да усмеримо ка турниру у Техерану. Надам се да ће остатак пута проћи у иоле неком нормалном стању и да ћемо од сутра бити у пуном погону за предстојеће три утакмице. Ово су добри момци, сви смо довољно паметни и зрели да знамо шта се десило и тако су се играчи и понашали“, казао је Грбић.

Селектор је додао да одложено путовање неће много пореметити екипу.

„Изгубили смо један тренинг који би био опорављајући. Сада ћемо се цео дан одморити и од сутра ући у нормалан ритам за утакмице“, навео је Грбић.

Одбојкаш Србије Никола Росић рекао је да су сви у авиону били смирени и нормални, али да је било застрашујуће када су пролазили поред места напада.

„Када се смирило, враћале су ми се све сцене. Мислим да ћемо успети да се издигнемо из тога и концентрисати се на утакмице које нас чекају у Ирану“, закључио је Росић.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here