Насловна Политика Станковић тражи информације Швајцараца о рачуну Маровића

Станковић тражи информације Швајцараца о рачуну Маровића

1
ПОДИЈЕЛИ

marovici

Врховно државно тужилаштво, путем међународне правне помоћи, затражиће информације о рачуну супруге потпредсједника ДПС-а, Светозара Маровића, Ђорђине Маровић у швајцарској банци ХСБЦ.

Путем међународне правне помоћи преко Министарства правде тражићемо од швајцарских колега да нам у оквиру извиђаја у случају имовине Светозара Маровића доставе изводе са банковних рачуна Ђорђине Маровић. Очекујемо да ћемо у што скорије вријеме добити позитиван одговор како би се угврдило чињенично стање и видјело има ли елемената за покретање истраге. Иначе, предмет по кривичној пријави МАНС-а јуче је прослијеђен специјалном тужиоцу на даље поступање“, изјавио је за Дан врховни државни тужилац Ивица Станковић.

stankovic

Дан и Вијести недавно су објавили да је супруга Светозара Маровића имала рачун у швајцарском огранку банке ХСБЦ на којем је у једном периоду посједовала 3,8 милиона долара, које потпредсједник ДПС-а није пријављивао у својим званичним извјештајима о имовини.

Према подацима до којих је дошла међународна група новинара, приступ тајном рачуну Ђорђине Маровић имали су њен супруг Светозар и син Милош.

Маровић је тим поводом прије три дана најавио да ће тужити Вијести и Дан након што су та два медија објавила да је његова супруга имала 3,8 милиона долара на рачуну швајцарског ограна банке ХСБЦ, и поручио им да ће им поклонити све што нађу.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Iskoristite priliku, pa o jednom trosku trazite informacije i za ostale krpelje iz Crne koji tamo imaju racune.
    Ovo ne treba da bude obracun satana sa jednim od njih nego obracun drzave sa svima njima.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here