Насловна Друштво Станковић прослиједио Катнићу да испита пословање општине Колашин

Станковић прослиједио Катнићу да испита пословање општине Колашин

0
ПОДИЈЕЛИ

Иницијатива за покретање одговарајућег истражног поступка о незаконитом пословању општине Колашин у периоду од 2010. до 2015. године, коју је посланик Демократског фронта ДФ и члан скупштинског Одбора за економију, буџет и финансије Небојша Медојевић упутио врховном државном тужиоцу Ивици Станковићу достављена је Специјалном државном тужиилаштву – Главном специјалном тужиоцу Миливоју Катнићу на оцјену и поступање.

milivoje katnic

Подсјећања ради, Медојевић је у иницијативи подсјетио да је предсједница општине Колашин Жељка Вукасновић, на основу увида у званичну документацију Општине, дошла до сазнања да су бивши носиоци извршних функција у том граду, пет година пословали преко намјенски отворених жиро рачуна, док је једини законити жиро рачун општине био непрекидно блокиран од 2010 године.

Према тврдњама Вуксановић, бивша локална власт је кршећи законе, примала уплате и вршила исплате (између осталих и плате запослених у нето износу) преко намјенских рачуна и то прво преко намјенског жиро рачуна који је отворен због помоћи Холандске Владе за изградњу социјаланих станова, а касније и преко намјенског жиро рачуна отвореног за коришћење ИПА пројеката ЕУ„, наводи Медојевић у иницијативи упућеној Станковићу.

Он тврди да има сазнања да је чак и Министартсво финансија уплаћивало новац из Егализационог фонда општини Колашин на намјенски жиро рачун ИПА пројеката ЕУ, што је, истиче, у директној супротности са важећом законском регулативом.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here