Насловна Друштво Станковић од Швајцараца затражио информације о рачуну Ђорђине Маровић

Станковић од Швајцараца затражио информације о рачуну Ђорђине Маровић

0
ПОДИЈЕЛИ

Према извјештају који је Врховном државном тужиоцу Ивици Станковићу достављен из Одјељења за сузбијање организованог криминала, корупције тероризма и ратних злочина, ради провјера наводног тајног рачуна Ђорђине Маровић у швајцарској филијали банке HSBC Тужилаштво је и званично затражило информације од Швајцараца.Ivica Stankovic

„Замолница за пружање међународне правне помоћи упућена је сходно Европској конвенцији о међусобном пружању правне помоћи у кривичним стварима . Упућивању замолнице претходило је прикупљање података од више надлежних органа у Црној Гори, неопходних за сачињавање замолнице„, наводи се у саопштењу ВДТ-а.

Подсјетимо, Станковић је прошле седмице најавио да ће путем међународне правне помоћи, преко Министарства правде, тражити од швајцарских колега да им у оквиру извиђаја у случају имовине Светозара Маровића доставе изводи са банковних рачуна Ђорђине Маровић.

Из Адвокатске канцеларије Јустиција, правног заступника Ђорђине и Светозара Маровића саопштено је да ниједан члан породице Маровић нема рачун у швајцарској HSBC банци.

„Јустиција, као правни заступник Ђорђине и Светозара Маровића, је са HSBC банком у Женеви остварила непосредан контакт, приступила у ту банку и утврдила неспорним да ни Ђорђина Маровић, нити њен супруг, нити било који члан те породице, у тој банци нема никакве тајне или скривене рачуне“, каже се у саопштењу адвоката Владана Бојића достављеног медијима.

МАНС је раније доставио Врховном државном тужиоцу (ВДТ) комплетну документацију која се, како су навели, односи на имовину породице Маровић на тајном рачуну у иностранству, у износу од 3,8 милиона еура, за коју постоји основана сумња да је стечена на незаконит начин.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here