Насловна Насловна Станић у „Недељом у 21“ на ТВ ИН4С: СДП није против Срба,...

Станић у „Недељом у 21“ на ТВ ИН4С: СДП није против Срба, већ за сва права свима (ВИДЕО)

16
ПОДИЈЕЛИ

СДП се у Црној Гори залаже за успостављање пуног и функционалног грађанског друштва, у којем неће бити битно ко је које националности – изјавио је портпарол СДП-а Мирко Станић, одговарајући на питање зашто је ова партија препозната као неко ко шири анимозитет према Србима у Црној Гори.

„То је груба неистина. Не може СДП бити антисрпска партија, ако у њеном руководству има људе који су српске националности, јер би они онда били у једној шизофреној ситуацији – да раде сами против себе“, децидан је портпарол СДП-а, који је био вечерашњи гост Иве Павловић у емисији ТВ ИН4С „Недељом у 21“.

Mirko Stanic Nedeljom u 21 4x3 2

Он је додао да Срби из Црне Горе нису досељени из Србије или из Босне него су то „наши суграђани, рођаци, браћа, пријатељи поред којих живимо“.

Станић је изнио став партије да је наведена „превара“ поводом наводног анимозитета СДП-а у односу на Србе креирана у круговима који су оптуживали СДП и Либерални савез да су усташке партије зато што су биле против рата у Босни и Хрватској.

„СДП је мултинационална партија. У врху СДП-а имате припаднике свих конфесија у Црној Гори“, казао је он, истичући да припадницима ове партије никада није било проблематично да одрже говор у Плаву или Рожајама, или да у тим срединама добију подршку науштрб некога са киме дијеле вјерску или националну припадност.

Урушавање парламентаризма: Расправа о буџету трајала тек 42 минута

Урушавање парламентаризма, оцијенио је вечерашњи гост емисије ТВ ИН4С „Недељом у 21“, почело је политичком корупцијом коју смо имали прошлог 27. јануара, када је Позитивна Црна Гора као опозициона странка дала подршку Влади на чијем је челу био Мило Ђукановић.

Mirko Stanic Nedeljom u 21 4x3

„Када обједините све три функције – премијер, предсједник државе и Скупштине – у једној личности, видите да ту не постоји стварна контрола извршне власти“, навео је он.

Портпарол СДП-а је подсјетио на то да је некада било задовољство слушати како се у црногорском парламенту о буџету расправља пуна четири дана, док се о последњем усвојеном буџету расправљало равно 42 минута.

„Расправе су трајале по четири дана, по девет-десет сати, подношене на стотине амандмана, па је и буџет тада бивао бољи и бољи, а не гори и гори. Знате ли колико је трајала ове године расправа о буџету? 42 минута!“, нагласио је Станић, додајући: „Нек пођу ти велики Европејци у било коју земљу ЕУ или НАТО и нек се тамо похвале чињеницом да се о буџету као најзначајнијем документу који доноси институција парламента, расправљало само 42 минута, па ћете видјети одговор на то колико сматрају демократском ту земљу.“

Mirko Stanic Nedeljom u 21 4x3 3

Озбиљна сарадња опозиције у задњих пола године

Станић је коментарисао сарадњу опозиције као и предлог ДФ-а да се на изборима у Никшићу изађе са једном, заједничком опозиционом листом, истакавши да у Црној гори постоји озбиљна сарадња, прије свега лидера, али и комплетних структура у опозицији.

Он је овим поводом истакао чињеницу да у последњем периоду (пола године) нема значајнијих међуопозиционих напада, као и то да опозиционе структуре, иако разнородне, имају начелно јединствене захтјеве, као што је захтјев за понављање парламентарних избора.

Разговарано је и о томе колико је СДП као мањинска странка у Влади одговорна за одлуке које су доношене на ранијим изборима и томе како се тадашње одлуке партије осликавају на данашњу политичку ситуацију.

Ива Павловић разговарала је са својим гостом о томе гдје је сувереност Црне Горе, ако су сви ресурси продати. Станић је нагласио да, док је СДП био на власти, нису смјеле бити продате црногорске луке и истакао да је борба у Котору била управо око тога да се тај ресурс не прода.

Који су ставови СДП-а о бојкоту парламента, економској и енегретској ситуацији у Црној Гори и бројним другим питањима која окупирају грађане, погледајте путем директног линка на емисију ТВ ИН4С „Недељом у 21“.

16 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Гласачи Нове би убудуће требали да гласају за СДП. Нова им нуди ср-цг помирење на челу са СДП владаром а СДП им нуди ср-цг помирење на челу са СДП владаром. Логично је да гласач Нове гласа за СДП директно а не преко посредника.

 2. 0
  0

  Станић је примјер кад човјек нема образа, говори у име једне фашистичке странке која је своје име изградила на издаји свог Српског народа, пљувању по њему и у ових преко 20 година заједно са ДПС-ом потпуно опустошила грађане МНЕ а Србе свела на ниво глади и преживљања.Сад има образа да каже „пуј пике ово досада ништа не важи“ за све је други крив ми нисмо били ту…

 3. 0
  0

  Stanić predstavlja mladost i poštenje Crne Gore, iako ne dijelim njegove političke stavove. Pitajte bilo koga u opoziciji kako se ponašao dok je SDP bila na vlasti i jasno će vam biti da se radi o korektnom momku.

 4. 0
  0

  SDP je dugogodisnji koalicioni partner NOVE a njihov Ranjo je i sef NOVE.Sjetite se kako DF nije smio da glasa protiv Krivokapica kad ga je DPS obarao no su se morali potpisati na listice.Danas smo dosli u situaciju da se SDP reklamira preko srpskog sajta?Bravo.

 5. 0
  0

  Мало стила, финоће према противницима кад се већ не потписујемо именом и презименом. Што се тиче љубави према цг усташама ја је не осјећам, али не смијемо приписивати што није, а има доста што јесте. Ови душебрижници из ДПС што се брину о контамионацији нашег ИН4С нека се врате у свој свињац Побједа, Дневне новине, ЦДМ, Ааналитика и Антена М то је мјесто за њих, а нама је добро овдје. Можемо да чујемо што НАМА саопштавају противници без посредника,

 6. 0
  0

  Koliko su dukljani zavladali srpstvom vidi se i po ovome.Pitam,onako,kakva je ideoloska i nacionalna razlika izmedju voditeljke i gosta?Nikakva!
  Isto nam misle!

  • 0
   0

   Boro, mislim da baš nije tako, a može se gledati. Istina možemo stvari posmatrati iz više uglova, drugačije. Recimo, dukljani su došli u IN4S. Možda, ne znam, treba pitati Gojka da li je mogao naći neko Srbče da radi kao novinar pod istim uslovima pod kojima radi Iva Bajković. Treće, ovo je autorska emisija Ive Bajkovic koja je korektno vodi, št god mislili o njenom nacionalnom ili političkom opredjeljenju. Na kraju, da li smo Ti i ja ponudili sebe ili člana familije i rekli, mi smo srbi svojatamo ovaj portal kao naš zato što smo uložili, sebe, ćerku da bude voditelj, sina da piše, ženu da napravi priganice izmedju pisanja dvije kolumne mjesečno …
   Bojim se da to nije slučaj ovdje znajući makar troje ljudi sa ovog portala.

 7. 0
  0

  СДП је могао да буде у коалицији са албанским и муслиманским странкама, али им је проблем да сарађују са србским странкама. Е зато је СДП антисрбска! Логично зар не!?

 8. 0
  0

  Nije Stanija, tj. SDP protiv Srba neđeljom, već je samo da nam se oduzmu sva prava!
  Pa da onda živimo multinacionalno, kakva je i njegova dična partija! I prešjednik mu, koji se rodio u moj bližnji rod, za koji nijesam do njega znao da nijesu Srbi, no su gore pod vr’ Melica nešto sasvim treće!?
  Nije valjda da ni ja nijesam Srbin!? … Djelom, Srbin.
  Neđeljom, Srbin!?
  Još mu hvala te nas obavjesti da Srbi nijesu dosjelili iz Srbije ili Bosne, i da smo sugrađani, što gođ da to znači, kad mu nijesmo ćetnici!
  Triput hvala, rumenom.
  Ih, lijep ka đevojka, jadi ga čobanski.

 9. 0
  1

  Јаој па овај је водио расправу управо на овом порталу с једним од оснивача истог. Нека је добио промоцију и портала и ТВ-а! Мирко Станић, Мојко’чанин, (не)натурализовани Цетињанин, СДП-овац, не мрзи Србе, само сматра да су нижа и нечиста раса.

  Тако треба!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here