Насловна Политика Стаматовић: Србија мора да узврати режимима у ЦГ и Македонији а не...

Стаматовић: Србија мора да узврати режимима у ЦГ и Македонији а не народу

6
ПОДИЈЕЛИ

Србија мора да узврати режимима у Црној Гори и Македонији, а не тамошњем народу, изјавио је данас кандидат за предсједника Србије Милан Стаматовић, реагујући на изјаву министра спољних послова Ивице Дачића, да ће Србија убудуће у међународним организацијама гласати против интереса сусједних земаља.

„Политика реципроцитета према Црној Гори и Македонији које су признале независност Косова и гласале за његово чланство у УНЕСКО, не сме да буде усмерена ка македонском и црногорском народу него искључиво према доносиоцима одлука и представницима тамошњих власти, са којима наш режим, иначе, има више него пријатељске односе,“ нагласио је Стаматовић.

Он је истакао да је последњи час да Србија покаже досљеност а не да, као приликом последњих избора, ради у интересу режима Црне Горе:

„Као што министар Дачић ‘храбро’ износи овакав став у јавности, могао би исто тако да укаже српском премијеру да је територија Косова и Метохије управо на удару суседне Црне Горе, која се управо, посред територије Србије, ‘разграничава’ са лажном државом Косово, а шта је то него територијална агресија,“ упозорава Стаматовић, напомињући да је последњи час да Србија коначно покаже доследност у својој спољној политици, а не да, као приликом последњих избора у ЦГ, ради у интересу режима у тој држави у којој је српски народ доведен у положај црнаца у време апартхејда на југу Африке.

„Лажни патриотизам и политиканство Ивице Дачића неће помоћи српском народу ни у Србији ни у региону, јер све док Србија и њена власт дозвољавају да се Црна Гора, Македонија или било која друга држава поиграва са српском територијом на КиМ и правима српског народа не можемо говорити о озбиљној држави и њеној одговорној спољној политици,“ закључује Милан Стаматовић.

6 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Narod Makedonije i Crne gore nije se distancirao od svojih vlasti. Srbija nije podrzana kad joj je bilo najteze- kad je bilo pitanje suvereniteta. Veze sa Tacijem su bile vaznije od interesa srpskog naroda! Koliko su Makedonci i Crnogorci jadni i ucijenjeni nisu mogli da budu ni suzdrzani. A mnoge evropske zemlje su bile protiv. Srbija ima potpuno moralno pravo da uzvrati reciprocitetom, a ove bijede ima da se pokriju usima!

  • 0
   0

   Извините, хоћете ли ми објаснити шта Ви подразумевате под синтагмом: „Narod Makedonije i Crne gore“? Је ли то: Нација (која?), становништво, грађани, гласачи…? Који је то народ, рецимо, у Црној Гори, који се „није дистанцирао“ од признања лажи-државе „косова“? Јесу то: Срби, Црногорци, Албанци, Муслимани, Бошњаци, Хрвати, Роми, Ескими, Индијанци, Џедаји… (то су све „нације“ које постоје, по задњем попису, у ЦГ)? Гадно ми је свако уопштавање и трпање мене или неког мог у тако аморфну категорију „народ Црне Горе“. Лично сам се тада и више пута касније оградио од поступка режима, јавно, јасно и гласно, и у име своје породице и у лично своје од тог срамотног чина. Странка за коју гласам (НСД) се такође оградила, организовала и протесте, а то не признају ни друге опозиционе странке. Сви су избори покрадени од 1992. до данас, као што је покраден и фамозни референдум 2006. године, Последњи избори су били обична фарса, са додатним циркусом званим „државни удар“. Режим је прогурао у Скупштини приступање НАТО пакту, без референдума иупркос ноторном одбијању „народа Црне Горе“ злочиначке алијансе. О каквом је онда ту „народу“ реч? Ако ћемо да се овако јавно шамарамо, могао бих и ја рећи за режим у Београду да је потписао издајнички Бриселски споразум, који је много штетнији по српске националне интересе, дао је и посебан телефонски број Тачију, па не видех тзв.“народ“ Србије да се тим поводом нешто посебно буни, нити да се „дистанцира“ од режима? Како ћемо тим поводом да спроведемо тај, је ли, „реципроцитет“? И ко ће да спроводи „реципроцитет“ по главама обичних Срба из Црне Горе: Вучић? Николић? Дачић? Министарка Михајловић? Хоће ли тај „реципроцитет“ у нечему (чему?) погодити челнике режима у Подгорици, или само „народ“? Будите мало прецизнији кад призивате батину звану „реципроцитет“ да туче по народу, посебно по српском!

 2. 0
  0

  M3 a sto ne nastavis i ne kazes punu istinu ,A Srbija se tolko borila protiv priznanja ,,Kosova,, da nije potpisala Briselski sporazum, nije dala ambasadora ,,Kosova,, u Beogradu (oficir za vezu) , nije dala pozivni Telefonski broj , nije uvela Granicu (administrativnu linijuj), glasal je protiv uclanjenja ,, Kosova,, u MOK i ostale sporcke asocijacije,
  A narod Srbije je danima u stotinama hiljada demostrirao ulicam Beograda, Nisa, Novog Sada i Kragujevca

 3. 0
  0

  A koje odje pitao Narod, a odje napod ne pitaj ni za uclanjenje u NATO, znam odgovor imas izbore (koje odje se kradu kao nidje u svijetu)a izbore imas i u Srbiji pa narod bira partije koje ,,priznaju,, Kosova

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here