Насловна Политика Штајнмајер критиковао војне вежбе НАТО-а и позвао на сарадњу са Русијом

Штајнмајер критиковао војне вежбе НАТО-а и позвао на сарадњу са Русијом

0
ПОДИЈЕЛИ

Шеф немачке дипломатије Франк Валтер Штајнмајер критиковао је међународне војне вежбе НАТО-а „Сејбер страјк“, које се одржавају у балтичким земљама и позвао на дијалог и сарадњу са Русијом.

„Оно што ми сада не би требало да радимо је да подгревамо ситуацију јаким звецкањем оружја и војним поклицима. Греше они који мисле да симболичне тенковске параде на источним границама Алијансе јачају безбедност“, изјавио је Франк Валтер Штајнмајер у интервјуу за лист Билд ам зонтаг.

Према речима Штајнмајера, „смртно је опасно сужавати видике на само војне аспекте и тражити спас у политици застрашивања“. Он је навео да треба руку под руку да иде унапређење заштите и спремност за дијалог и сарадњу. Шеф немачке дипломатије сматра да је Русију потребно „увући у међународну партнерску сарадњу“.

Председник за међународне послове Државне думе Алексеј Пушков окарактерисао је речи шефа немачке дипломатије „гласом разума“ у позадини опште хистерије.

Војна вежба НАТО-а „Сејбер страјк“ у којој учествује Естонија, Летонија и Литванија, траје скоро месец дана, од 27. маја до 22. маја.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here