Насловна Поглед Шта повезује Вучића, Блера, Дахлана, Нахјана и Мила Ђукановића?

Шта повезује Вучића, Блера, Дахлана, Нахјана и Мила Ђукановића?

0
ПОДИЈЕЛИ

Несумњиво ће се сазнати шта се све крије иза колико чврсте, толико мутне финансијско-политичке повезаности председника српске Владе и Тони Блера, саветника Владе којег плаћају УАЕ, Уједињених Арапских Емирата – који испоручују наоружање Украјини , Мухамеда Дахлана – више него контроверзног изгнаног Палестинца, коме је Влада на затвореној седници доделила српско држављанство, а предсдник Србије га одликовао, „брата шеика“ Мухамеда бин Заједа ал Нахјана, коме је Дахлан саветник и Мила Ђукановића, не мање чврсто пословно здруженог са оба Мухамеда…

dss

Демократска странка Србије подсећа да су украјински председник Петро Порошенко и престолонаследник Мухамед бин Зајед ал Нахјан договорили испоруку оружја Украјини и да се то остварило пре само недељу дана током сајма наоружања ИДЕКС 2015 у Абу Дабију, којем је присуствовао и српски министар одбране Братислав Гашић.

„Тако ће се сазнати, поред осталог, да ли ће ракетни системи „Алас“, чију производњу су договориле Србија и УАЕ 2013. године, бити продати Украјини и окренути ка Русији, али и чији се све политички, војни и финансијски интереси остварују сарадњом ове неформалне групе, на чију корист и на чију штету, кажу из ДСС-а.

Срамотно је, али мање важно што српска Влада са радошћу прихвата да Уједињени Арапски Емирати плаћају Тони Блера, доказаног непријатеља Србије, да јој држи предавања подучавајући министре медијским манипулацијама. То може да буде смо форма прања новца“, додају из ове странке.

„Важније је све друго: чији се геостратешки интереси реализују деловањем ове групе. Српски, ни уз најбољу вољу, не могу да се препознају. На против.
Остаје само нада да није тачно оно за шта палестинске власти оптужују прогнаног Мухамеда Дахлана: проневеру државних фондова, ендемску корупцију, подређеност ЦИА, организовање убистава… или макар да то није оно што повезује ову неформалну балканско-арапску групу“, закључују из ДСС-а.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here