Насловна Поглед Шта је ово Миливоје, за име Бога и талика црногорског?

Шта је ово Миливоје, за име Бога и талика црногорског?

5
ПОДИЈЕЛИ

Након низа комичних, контардикторних, бесмислених конструкција из Тужилаштва, дошло се очигледно до врхунца маштарије односно лоше криминалне фантастике. Ухапшени грађевински радници, појачани кројачицом и кафе-куварицом, који су наводно планирали „невиђено крвопролиће“ и убиство премијера опремљени праћкама, спрејевима, висококвалитетним штитницима за међуножје требало је да наводно добију оружје. Срећом по Црну Гору, Мирку Велимировићу је прорадила савјест и он је за 30.000 евра прво купио оружје а онда га уништио.

Паја купио, истоварио, па расклопио и уништио пушке

Иако је црногорска полиција ухапсила ненаоружане људе, острошке ходочаснике већином у старијим годинама, специјални државни тужилац Миливоје Катнић је мјесец дана након ипак „пронашао“ оружје за које тврди да је њихово: праћке. Међутим, неколико дана након тога, како је фантастика нарастала па је од тога да је премијер требао да буде киднапован дошло да је требало да буде убијен, појавило се и већ уништено оружје.

„Иако је одлучио да пријави припремање терористичког напада на дан избора подгоричком Центру безбједности и Специјалном тужилаштву, један од осумњичених Мирко Велимировић пристао је и да споразумно призна кривицу. Детаљи нагодбе са Специјалним тужилаштвом још нијесу познати, као ни термин рочишта на којем ће се у Вишем суду расправљати о овом случају,“ преноси данас портал ЦДМ. Према њиховим наводима, Велимировић био главна спона између истражитеља и осумњичених током прикупљања доказа.

Према наводима Александра Синђелића, иако је Велимировић био ангажован да за новац набави оружје и транспортује га до Подгорице, он то није учинио, већ је наводно 50 комада аутоматских пушака, 50 пиштоља и три сандука муниције зауставио на Косову, у близини ријеке Ибар и тамо их истоварио из камиона, расклопио и уништио. Како наводи ЦДМ, све се дешавало под надзором црногорских истражних органа.

Дакле, на терориторији сепаратистичке државе Косово, са којом званична Црна Гора има несређене односе због границе, под надзором црногорских државних органа, грађанин Србије је расклопио и уништио купљено оружје. Он са српским пасошем и таблицима око којих је још увијек преговара у Бриселу, као и полиција са црногорским – ушли су у наводну државу под надзором Еулекса и ту несметано уништавали цио арсенал. Није чудно ником да ни тзв. косовски медији, полиција или бар мјештани нису извијестили о томе.

Након уништених доказа о планирању било каквих напада, свако се вратио својој кући а Велимировић чекао мјесец и по дана да ипак призна кривицу. 

Катнић хтио да оружје не уђе у Црну Гору

cg-katnic-_620x0

Катнић је раније саопштио да је лично одлучио да оружје не уђе у Црну Гору, а због бојазни да би тајна операција истражитеља могла бити откривена и оружје преусмјерено у неки од сјеверних градова, извори блиски истрази тврде да нијесу смјели да се упусте у такав ризик, наводи овај медиј.

У најновијој верзији тужилаштва, наводи се да су Едуард Владимирович Широков и Владимир Николајевич Попов крајем септембра 2016. године на територији Црне Горе, Србије и Русије организовали криминалну групу, чији циљ је био вршење „неодређеног броја кривичних дјела тероризам и кривичних дјела убиство највиших представника Црне Горе“.

Фантастика још једном нараста: сада није требало да буде убијен само премијер већ више представника власти.

Нико од ухапшених није признао кривицу, а код њих осим телефона у којима није био ниједан компромитујући разговор полиција није пронашла ништа. За наводним кривцима такође још увијек нема потјерница.

Велимировићев главни задатак је наводно био да набави и складишти, оружје и муницију, чува копије полицијских униформи које би биле коришћене приликом напада и да обезбиједи простор у којем ће боравити други чланови организације, преноси ЦДМ.

Пошто је прихватио овај план, Велимировић је преузео 30.000 евра за потребе набавке и пребацивања у Црну Гору 50 аутоматских пушака и три сандука муниције које је требало да смјести у изнајмљеној кући у Подгорици за коју није знао гдје се налази.

5 КОМЕНТАРИ

    • 0
      0

      Strasno,ali je narod oguglao.Oni na gluposti insistiraju evo već tridesetak godina.A autizam širokih masa je za ozbiljniju studiju i analizu.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here