Насловна Друштво Шта ће се ове године наћи под божићном јелком у Немачкој?

Шта ће се ове године наћи под божићном јелком у Немачкој?

0
ПОДИЈЕЛИ

deda mraz u nemackoj

Према резултатима анкете Немачког удружења за телекомуникације и нове медије ,,Битком„. међу најтраженијим даровима су електронски производи и то највише таблет рачунари и паметни телефони, преноси Дојче Веле.

49 милиона људи у Немачкој жели за Божић неки електронски производ

На врху листе су таблет рачунари, паметни телефони, телевизори са танким екраном, читачи књига у дигиталном формату и конзоле за игрице. Ту су и блу-реј плејери, дигитални рамови за слике, музички уређаји, дигиталне камере, ДВД-плејери као и навигациони уређаји.

Тим Хофман, стручњак Биткома, изјавио је да је веома мало одступање од прошлогодишњих жеља, те су прошле године најтраженији били мобилни и паметни телефони а ове године су то таблет рачунари

И други стручњаци виде мобилне рачунаре испред других електронских производа. ,,Сада су пре свега тражени мањи таблети. На пример Гуглов „Нексус 7″, Еплов ,,Ајпед мини“, каже Фолкер Зота уредник магазина за рачунаре.

Људи више не желе да користе каблове

Зота каже да су у тренду производи који се без кабла преко радио фреквенција могу повезати са другим уређајима – на примјер са Епловим Ерплејом преко блутута или бежичне ЛАН мреже. Тако један паметан телефон, од кога се музички фајлови бежично преносе на звучнике на батерије, у секунди постаје музички уређај.

,,Људи више не желе да користе каблове. Они желе да видео-снимак директно гледају на телевизору или да слушају музику са звучника, без неког великог труда око повезивања уређаја“, каже Зота.

Смартвоч – интелегентни сат

Такође је интересантан још један производ, који 2012. није био у понуди. Ријеч је о интелигентном сату – смартвоч. ,,Он се може повезати са паметним телефоном, тиме је нека врста продужене дигиталне руке. Тако позиви, СМС-ови и мејлови могу да се прикажу, а да не морате стално да вадите свој паметни телефон из ташне“, објашњава Хофман.
Према анкети Биткома, сваки десети грађанин жели за Божић да добије такав паметан сат. А сваки трећи би могао да замисли да ускоро себи приушти смартвоч.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here