Насловна Политика СРС: Србија да тражи од Русије да уложи вето на резолуцију

СРС: Србија да тражи од Русије да уложи вето на резолуцију

1
ПОДИЈЕЛИ

Потпредседник Српске радикалне странке Немања Шаровић изјавио је данас да та странка захтева од Владе и Министарства иностраних послова да званично и формално затраже од Русије да уложи вето у Савету безбедности на предлог британске резолуције о Сребреници.

VOJISLAV SESELJ

„Србија не сме да се држи по страни и Влада Србије не сме седети на две столице. Наша позиција мора бити јасна, колико год да се мења и да ли ће то бити трећа, четврта, пета или седма верзија резолуције коју је поднела Велика Британија, потпуно је јасно да се основни циљ и основни елементи резолуције неће избацити“, рекао је Шаровић.

Он је на конференцији у просторијама СРС рекао да вето на резолуцију јесте и може бити једини одговор и да, као што су Влада Републике Српске и њен председник Милорад Додик званично затражили од Русије да уложи вето, то исто може и мора да учини и Србија.

Шаровић је поновио да премијер Александар Вучић ни по коју цену не сме отићи у Сребреницу оценивши да је она „превара осмишљена од стране западних обавештајних служби“.

Он је, упитан да ли је СРС контактирала странке и почела преговоре о уједињењу деснице, одговорио одрично, истичући да су радикали позвали све српске патриоте да се окупе под окриљем те странке која, како је оценио, већ 25 година доследно истрајава на својим програмским начелима и на борби за српство.

Шаровић је нагласио да СРС не води никакве преговоре већ се пре свега бави собом.

Одговарајући на питање да ли СРС планира да позове ДС С или Двери, Шаровић је рекао „не, не планирамо, немамо разлога“.

„То би било као да некога из СНС-а питате да ли планира да позове Бојана Пајтића, (Борка) Стефановића, (Зорана) Живковића и њима сличне на разговоре о уједињењу“, рекао је Шаровић.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here