Насловна Политика СРС: Поништити Бриселски споразум

СРС: Поништити Бриселски споразум

0
ПОДИЈЕЛИ

Српска радикална странка затражила је, поводом 11 година од масовних напада на косовске Србе, да Скупштина Србије одмах поништи Бриселски споразум.

srpska-radikalna-stranka

Према њиховим ријечима, Бриселски споразум је „неуставан и издајнички акт“.

Радикали су у саопштењу затражили да Влада Србије „прекине преговоре око уласка Србије у Европску унију, а да питање рјешавања проблема на Косову и Метохији врати под окриље Уједињених нација у складу са Уставом Србије и Резолуцијом Савјета безбједности 1244 УН“.

СРС је оцијенио да су план за насиље над Србима припремиле и извеле институције косовских Албанаца „уз подршку и помоћ западних сила, које су тада имале војску у саставу Кфора“.

„За погром Срба нико није одговарао и није обезбијеђен њихов повратак у куће из којих су протјерани. Потписивањем Споразума о стабилизацији и придруживању и довођењем Еулекса, Борис Тадић се фактички одрекао јужне српске покрајине, али се није усудио да потпише Бриселски споразум којим би то озваничио. Оно што није урадио Тадић, урадили су Александар Вучић, Томислав Николић и Ивица Дачић и тако се сврстали у ред највећих издајника у историји Србије“, оцијенио је СРС.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here