Насловна Мозаик Српски кајакаши: Медаље јачају самопоуздање за Рио

Српски кајакаши: Медаље јачају самопоуздање за Рио

0
ПОДИЈЕЛИ

Српски кајакаши рекли су да су задовољни медаљама на Европском првенству у Москви, које им дају самопоуздање пред Олимпијске игре у Рио Де Жанеиру.

„Када се освоји медаља, а посебно она најсјанија на великом шампионату можемо да будемо само максимално срећне и презадовољне, а свакако томе доприноси и да смо одвеслале стварно добру и јаку трку“, рекла је Милица Старовић после трке.

Србија је другог дана Европског првенства освојила две златне и једну бронзану медаљу.

Старовићева је са Далмом Ружичић-Бенедек освојила златну медаљу на 1.000 метара.

„Држале смо се нашег плана, а то је посебно у групним посадама једна од битнијих ствари и онда када све то прође како треба осећамо само велику срећу. Почеле смо сезону у добром ритму, и биле смо задовољне, а онда се нешто у Рачицама догодило да ни ми не знамо у чему је био проблем и због тога нам ова медаља улива самопоуздање и пресрећне смо због овог злата“, казала је Старовићева.

Она ће се сутра такмичити и у финалу једноседа на 500 метара.

„Ова медаља је апсолутно додатни мотив да се докажем и у једноседу. У тој дисциплини сам практично почетник и фокус је само на мени и управо због тога не осећам никакав притисак. Остаје једино да одрадим трку максимално и тиме ћу бити задовољна“, рекла је Милица Старовић.

Кристина Бедеч је освојила златну медаљу у једноседу на 1.000 метара. Како је рекла, трка јој је ишла добро од самог почетка.

„Моја стратегија је била слична као и прошле године, да будем испред свих осталих јер ми то даје додатно самопоуздање. Да водим све време трке и да покушам да ‘преживим’ последњих 250 метара. Прошле године ми то није пошло за руком, али сам ове године успела и пресрећна сам због тога“, рекла је после доделе медаља Кристина Бедеч.

Њу сутра очекује и такмичење у једноседу на 5.000 метара.

„Такмичење на 5.000 метара је увек непредвидиво јер никад не знаш да ли ћеш се сударити са неким. Мој план је да изађем на трку и да се добро проведем. Ова медаља ми је додатни мотив да и сутра дам све од себе и да освојим још једну“, навела је Бедеч.

Миленко Зорић и Марко Томићевић освојили су бронзану медаљу у двоседу на 1.000 метара.

„Ово је била веома тешка трка за нас. Знамо да ово није топ форма и да имамо још резерве. Мислио сам да ћемо боље извеслати у финишу, то нисмо урадили, али смо успели да дођемо до трећег места. Осећали смо да можемо више, али с обзиром на то да смо још у припремном периоду за Рио, задовољан сам освојеном медаљом“, рекао је Зорић.

Медаљом је задовољан и Марко Томићевић.

„Нисам задовољан јер мислим да нисмо одвеслали нашу најбољу трку, знам да има трка када имамо бољи осећај у средњем делу, али нам до Рија остаје довољно времена. Не могу да будем незадовољан бронзаном медаљом, поготово што смо је освојили за мало. Вероватно нас је Бог погледао и то је нека утеха“, казао је Томићевић.

Зорић и Томићевић ће сутра заједно са Дејаном Пајићем и Владимиром Торубаровим веслати финале четвероседа на 1.000 метара.

„Нисмо толико увеслани и доста сцилирамо и верујем да, уколико се потрефи да сутра одвесламо добро, можемо да направимо добар резултат с обзиром да смо у Рачицама освојили четврто место са веома мало тренинга“, рекао је Марко Томићевић.

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here