Насловна Мозаик Српске војводе: Годишњице Мишића, Бојовића и Штурма

Српске војводе: Годишњице Мишића, Бојовића и Штурма

0
ПОДИЈЕЛИ

Комеморативним окупљањима и одавањем државних и војних почасти сјутра ће бити обиљежена годишњица смрти војвода Живојина Мишића и Петра Бојовића и армијског генерала Павла Јуришића Штурма.

zivojinmisic_f

Како је саопштио владин Одбор за његовање традиција ослободилачких ратова Србије, државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Драган Поповић, предводиће сјутра у 11 часова традиционална комеморативна окупљања и церемоније одавања државних и војних почасти поводом обиљежавања годишњица смрти војвода Живојина Мишића и Петра Бојовића и армијског генерала Павла Јуришића Штурма.

Комеморативним окупљањима присуствоваће представници Министарства одбране и Војске Србије, Града Београда, потомци истакнутих војсковођа и представници великог броја удружења грађана, а биће одржана у оквиру комплекса Новог гробља у Београду.

Војвода Живојин Мишић умро је 20. јануара 1921. године у Београду војвода Петар Бојовић умро је 19. јануара 1945. године у Београду, а армијски генерал Павле Јуришић Штурм умро је 14. јануара 1922. године у Београду, подсјећа се у саопштењу.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here