Насловна Друштво Српска вертикала: Двадесетдвогодишњица прогона и убиства Срба

Српска вертикала: Двадесетдвогодишњица прогона и убиства Срба

0
ПОДИЈЕЛИ

Српска вертикала молитвено се сећа свих убијених и несталих Срба у усташкој акцији „Олуја“, током које је протјерано 220000 Срба са својих огњишта. Овом приликом убијено је и 544 српских жена, мајки и баки над чијом судбином неће заплакати ни једна од разнобојних професионалних нарикача по туђим гробљима“, поручили су из Женског фронта Српске вертикале.

Српски народ је и овај пут одговорио сопственом крвљу на искушење историјских околности и угрожавање свог идентитета и слободе. Као њихови савременици и потомци не смијесмо дозволити да нашим заборавом управљају други. Наше жртве нису одраз никакве митоманије, ни мазохизма, већ су одраз спремности и принуђености на жртву због одбране животног простора и идеала.

Српска вертикала не нуди никакве излизане опроштаје тамо гдје нема покајања, правде и истине. Брига за жртву и  памћење жртве њена је накнадна одбрана.

„Ми, српске жене и мајке, не дозвољавамо подметање кукавичјих јаја и наметање лажне кривице.

Правда за све српске жртве! Правда за један од најстрадалнијих народа у новијој историји“, поручили су из Женског фронта Српске Вертикале.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here