Насловна Насловна „Српска“ победник јужно од Ибра, на северу без „косовских“ институција

„Српска“ победник јужно од Ибра, на северу без „косовских“ институција

0
ПОДИЈЕЛИ

gradjanska lista srpska

Резултати локалних избора организованих према прописима привремених косметских институција на северу јужне покрајине након што су јуче око 17 сати прекинути због насиља на бирачким местима, извесно је, неће бити признати, а да ли ће бити поновљени тешко је претпоставити, јер је отпор њиховом одржавању међу српским живљем огроман.

То значи да ће у пракси у Косовској Митровици, Лепосавићу, Звечану и Зубином Потоку и даље функционисати Општинска већа која је именовала Влада Србије. Јужно од реке Ибар ситуација је другачија, а ГИ „Српска“ коју је подржала Влада Србије, прогласила је победу у свих шест општина у којима Срби чине већину становништва.

Кандидат листе „Српска“ за градоначелника Грачанице Бранимир Стојановић је, према незваничним информацијама, победио у првом кругу, казао је порталу ИН4С Владета Костић, носилац листе.

„Српска“ је, каже Костић, и у осталих 14 косовских општина у којима је учествовала на изборимадобила највише гласова од свих српских листа.

Костић је навео и да је Српској успех на изборима честитао и потпредседник Владе Србије Александар Вучић.

Додао да је око 22 сата било јасно да су неки кандидати те листе победили на изборима за градоначелнике, док се за остале општине чекају резултати, али није прецизирао о којим је општинама реч.

Шеф изборног штаба „Српске“ у Штрпцу Бојан Савић рекао је агенцији Бета да су се кандидат те листе Иван Реџић и кандидат Самосталне либералне странке Братислав Николић пласирали у други изборни круг за градоначелника Штрпца.

Савић је рекао да је, према подацима Српске, Николић у првом кругу добио 157 гласова више од Реџића.

radoman doderovic i medo

Само једна црногорска странка има одборнике

Црногорска либерлана странка (ЦЛС), чији је председник Радоман Додеровић, једина је од три црногорска политичка субјекта на овим изборима изборила парламентарни статус на локалном нивоу у покрајини. ЦЛС је добила одбронике у Косову Пољу, Пећи, Обилићу и Грачаници, док су без иједног одборника остале друге две црногорске политичке групације – „Нова Снага „ и Народна црногорска партија Косова“. Одборник ЦЛС у Пећи биће професор Вукашин Ђокић, који је највише гласова добио из редова расељених Пећанаца.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Ajde bre spijuncine,otkacite se vise od Despotovica,svi mi koji ga znamo iz Pristine ,znamo o kakvom se covjeku radi.A ne vjerujem da smijete to u oci da mu kazete,to sto ovdje baljezgate.Demantujte m ,pa probajte to da uradite,poznajem mnoge koji su zacutali poslije toga.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here