Насловна Политика Српска листа поручује: Обавезне гаранције пре одлуке о савезу

Српска листа поручује: Обавезне гаранције пре одлуке о савезу

0
ПОДИЈЕЛИ

Предуслов за учешће у преговорима о владајућем савезу је да албанске странке најпре прикупе 51 глас у парламенту. После тога би Српска листа, која има девет посланика, и уз коју је и представник Горанске заједнице, представила своје „црвене линије“, без чијег поштовања неће „уложити“ ових десет мандата. А да би се изабрао први човек Скупштине, као и премијер, потребан је минимум 61 од 120 посланика.

Лидери албанских партија окупљених у колицију чији је кандидат за премијера Рамуш Харадинај, међутим, још немају потврду да располажу 51 гласом, па је уочи наставка конститутивне седнице Скупштине и даље све неизвесно. На дневном реду седнице, која је прекинута у петак, само је једна тачка – избор председника парламента.

Ствари ће можда бити јасније после консултативног састанка са политичким странкама који је председавајући скупштине Косова, најстарији посланик Адем Микуловци, заказао за среду и на које ће се, према незваничним сазнањима „Новости“, Српска листа одазвати. 

БЕЗ ТРУЛИХ КОМПРОМИСА

Подржавамо формирање институција на КиМ у складу са вољом грађана израженом на изборима, очекујући да политички актери што пре ступе у дијалог о формирању парламентарне већине у којима је наша странка спремна да учествује како би представила очекивања и захтеве српског народа – навела је Српска листа у свом саопштењу.

Наши сународници су нас бирали како бисмо се одговорно и без трулих компромиса борили за интересе Срба и других грађана Србије на КиМ, и то ћемо и чинити, потврдили су из Српске листе.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here