Насловна Политика "Српска" ће побједити у другом кругу избора на Космету

"Српска" ће побједити у другом кругу избора на Космету

0
ПОДИЈЕЛИ

miting-kosovo-trg-republike-tanjug-1368187645-308193Oчекујем да кандидати Српске преузму власт у свих шест косовских општина с већинским српским становништвом јужно од ријеке Ибар, рекао за РТС кандидат те листе за за градоначелника Грачанице Бранимир Стојановић.

Кандидат Грађанске иницијативе „Српска“ за градоначелника Грачанице Бранимир Стојановић изјавио је данас да очекује да кандидати се те листе преузму власт у свих шест косовских општина с већинским српским становништвом јужно од ријеке Ибар.

„Ми ћемо формирати власт у свим општинама, то је сасвим извесно, једино је питање у којим општинама ћемо ићи у други круг, чекамо коначно изборне резултате“, рекао је Стојановић гостујући у Дневнику РТС-а.

Додао је да њему недостаје јако мало гласова да побједи у Грачаници. Стојановић је навео и да је излазност бирача била одлична и да је задовољан оствареним резултатима у свим општинама на југу Косова.

Објаснио је да се још чекају коначни резултати, јер се пребројавају условни гласови и они у централној Србији.

Према његовим ријечима, пред други круг избора најважније да се предупреде злоупотребе и да очекује да ће све уочене неправилности бити исправљене до 1. децембра када се планира одржавање другог круга избора.

Упитан када очекује формирање Заједнице српских општина, Стојановић је одговорио да би то могло да се догоди најраније за мјесец и по или два после одржавања другог круга избора.

1 КОМЕНТАР

 1. 0
  0

  Русија: Влада Србије признала независно Косово
  у Вести, Хроника 5. новембар 2013. 0 1 Прегледа

  inShare
  1
  Москва/ Београд – Београд је признао да окупиране територије нису Србија, дајући „сепаратистима” право да одрже изборе, оценила је вечерас телевизија Русија у репортажи о изборима на Косову.
  „Албанске власти су одржале изборе, добивши подршку САД, ЕУ и чак Београда. Само, нико није питао косовске Србе да ли се са тим слажу. Они су изјавили да их је Београд издао, и да не жзеле да живе под влашћу албанских сепаратиста”, навела је та телевизија.
  „Мали број косовских Срба који је ипак изашао на изборе нашао је растурена бирачка места. Тврдоглавост карактерише већину од 40.0000 косовских Срба, који су одсечени од домовине, а границу не признају”, оцењено је у репортажи.
  Телевизија Русија навела је да је у Косовској Митровици главна карактеристика избора био бојкот, да ни заједнички напори Приштине, Брисела и Београда нису помогли, а да оне Србе оне који су изашли на изборе организатори бојкота називају издајницима.
  „Бојкот је очајнички корак. Косовски Срби сматрају да је Београд трампио целовитост земље за улазницу у ЕУ”, оценила је та руска телевизија.
  (Танјуг)

  inShare

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here