Насловна Друштво Србин предложио дизајн за „ајфон 6“

Србин предложио дизајн за „ајфон 6“

0
ПОДИЈЕЛИ

ajfonНикола Ћирковић, студент инжењерства у Крагујевцу, предложио је сјајан дизајн за „ајфон 6“. Његове идеје пренели су многи светски медији, а он каже да му је све дошло спонтано и да се трудио да дизајн буде једноставан и функционалан.

Пре неколико дана на интернету је почело да се спекулише о карактеристикама „ајфона 6“, о величини екрана и датуму изласка. Многи уметници и графички дизајнери су се брже-боље бацили на посао и представили своју визију како би требало да изгледа „ајфон“ шесте генерације.

Ипак, најреалнији и најзанимљивији био је дизајн Николе Ћирковића, студента Факултета инжењерских наука у Крагујевцу. Чак је и Bussines Insider контактирао с Николом и обелоданио његове идеје.

„Звала ме новинарка и рекла ми како јој се дизајн много свидео пошто се разликује од осталих предлога. Питала ме је да ли може да напише текст о томе, а убрзо га је и објавила. После тога сви су почели да пишу о томе“, каже Никола.

Према његовим речима, идеја је дошла спонтано, а трудио се да дизајн пре свега буде једноставан и функционалан.

Иако је као основу користио „ајфон 5“, Никола је направио приличне измене. Пре свега, његова шестица је тања, а екран није уоквирен већ покрива цео телефон.

Такође, улаз за слушалице ставио је с горње стране, а изменио је и дугме за тон.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here