Насловна Друштво Србин из Немачке жели да изгради споменик Милици Ракић, али чека дозволу...

Србин из Немачке жели да изгради споменик Милици Ракић, али чека дозволу власти!

0
ПОДИЈЕЛИ

Српски предузетник који живи у Немачкој, се понудио да изгради у Београду нови споеменик и појаснио да је уклањање велика срамота и за жртве и за нашу државу, јер се на тај начин невина деца која су страдала у бомбардовању директно гурају у заборав.

Milica-Rakic

– Молим вас дајте ми прилику да за то дете учиним само једну малу пажњу. могу ли било где у Београду или било где да јој подигнем споменик и за њу и за сву ону недузну децу која су убијена од тих “Милосрдних Андјела? Све трошкове ћу сам преузети – истиче он.

Тешић наводи да страшни период која је наша земља проживела у тих 78 дана бомбардовања никако не сме да покрије заборав.

– Видели смо шта су нам ти “Милосрдни анђели” донели, и верујем да су их сви упамтили по доброти и поклонима које су нам испоручили. Много је људи страдало, а највеће жртве су засигурно деца која нису дочекала сазревање због бруталне акције “НАТО” алијансе – каже Тесић.

Он не тражи никакву помоћ за израду споменика, сем потребних дозвола, које надлежне локалне самоуправе морају да издају, како би се ова замисао спровела у дело.

– Не желим никакву помоћ, успешан сам у бизнису и могу то да исфинансирам, али су за постављање потребне дозволе, а то морају да омогуће локалне власти у Београду. Иначе, имам 63 године, и у Немачкој сам више од 40 година. Приватну фирму имам од 1989. године, дакле 26 година, и имам послове готово на свим континентима, укључујући Северну Америку и Аустралију. Волео бих да могу, бар овако, да обележим страдање најневинијих жртава бомбардовања – напомиње српски приватник.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here