Насловна Мозаик Србији испоручено свих 27 руских возова са камерама, климом…

Србији испоручено свих 27 руских возова са камерама, климом…

0
ПОДИЈЕЛИ

Компанија „РЖД Интернешенел“ саопштила је да је у потпуности реализована испорука 27 нових дизел-моторних возова предвиђена уговором за модернизацију железничких пруга Србије.

Подсећања ради, „РЖД Интернешенел“ и „Железнице Србије“ потписале су Уговор у октобру 2014. године, у присуству председника Руске Федерације Владимира Путина и председника Републике Србије Томислава Николића.

Испорука прва четири воза производње руске компаније „Метровагонмаш“, који су израђени специјално за колосек ширине 1.435 милиметара, обављена је почетком јануара 2016. године, и од фебруара они већ саобраћају на релацији Београд — Вршац.

У јулу су српски железничари забележили повећање броја путника скоро за 50 одсто у оним регионима у којима се користе нови руски возови.

Возне композиције одговарају највишим међународним захтевима за безбедност.

У сваком возу је уграђен систем видео-надзора. Путнички вагони су опремљени системима за климатизацију, седиштима повећане удобности, опремом за лица са посебним потребама и санитарним чворовима. У ове возове се може улазити и са ниских и са високих платформи.

У складу са уговором вредност 27 дизел-моторних возова износила је око сто милиона долара. У оквиру споразума предвиђена је и испорука резервних делова у износу од 2,6 милиона долара.

„РЖД Интернешенел“ наставља успешну реализацију уговора за изградњу и модернизацију железничке инфраструктуре Србије у складу са динамиком и високим стандардима за квалитет, што је српска страна више пута истакла.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here