Насловна Политика Србија затражила заштиту својих амбасада од албанских терориста

Србија затражила заштиту својих амбасада од албанских терориста

0
ПОДИЈЕЛИ

Министарство спољних послова Србије затражило је од појединих земаља да појачају обезбјеђење српских дипломатских представништава која су, по безбједносним информацијма, потенцијалне мете албанских терориста, а дипломате у тим амбасадама добиле су из Београда прецизне инструкције да мјере опреза подигну на највиши ниво, преноси „Танјуг“.

Подсјетимо, министар спољњих послова Србије Ивица Дачић упозорио је јуче да је то министарство добило безбједоносне информације да у албанској дијаспори постоји план за напад на српске амбасаде у Швајцарској, Турској, Грчкој, Италији и САД не би ли се тиме Србија приморала да одустане од захтјева за изручењем албанског злочинца Рамуша Харадинаја. Дачић је јуче нагласио да се од изручења Харадинаја, нити било ког другог који је починио злочине према српском народу, неће одустати.

„За сада се не размишља о повлачењу нашег особља, али им је сугерисано активирање специјалних планова за кризне ситуације, које има свака амбасада, док су амбасадори обавезни да о свим контактима и кретањима унапријед обавијесте МСП а по потреби и домаћине, како би њихова рута била унапријед обезбијеђена, пишу „Вечерње новости.“

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here