Насловна Политика Србија уручила протестну ноту Словенији због тзв. Косова

Србија уручила протестну ноту Словенији због тзв. Косова

2
ПОДИЈЕЛИ

МСП Србије уручило је амбасадору Словеније протестну ноту због изјаве председника Словеније Борута Пахора у којој он позива на признавање тзв. независности Косова.

Пахор је подржао укључивање лажне државе Косово у међународне организације и интеграције и додао да би Косово требало да признају све државе, посебно оне, како је рекао, „у његовом суседству“.

Министарство спољних послова Србије саопштило је да је словеначкој страни предочено да се убудуће уздржи од сличних изјава које директно наносе штету односима и међусобном поверењу између Србије и Словеније.

„Министарство спољних послова Србије подсећа да ово није први пут да словеначки званичници позивају на признавање једнострано проглашене независности тзв. Косова, што угрожава највише интересе Србије“, наводи се у саопштењу.

Министарство спољних послова Србије је навело да изјаве словеначких званичника у вези с једнострано проглашеном независношћу Косова суштински подривају напоре које Србија и Европска унија улажу у статусно неутрални дијалог Београда и Приштине, што је једини легитимни оквир за постизање стабилности на Косову.

Због Пахорове изјаве током посете косовског председника Хашима Тачија Љубљани, у Министарство спољних послова позван је амбасадор Словеније Владимир Гаспарич, којем је протестну ноту уручио помоћник министра спољних послова Горан Алексић.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    sve je to sarena laza. kada aca oro moze sve, sto ne stopira igranje srbije u istm kvalifikacijama za sp u fudbalu , sa kosovom, gde je tu drzavna politika, umesto ovog zamazivanja ociju, dok srbija tone sve dublje pod ovom kolonijalnom vlascu, gde vam ja kazna za krivicno delo uklanjanje sa funkcije,iako premijer kaze da ste mislili da radite u korist grada i drzave.ovo vam je ne pocetak kraja, nego pocetak politickog holokausta koji vas ceka kao stranku i pojedince, od vrha do lokala. srbija je imala svakave vlasti, ali vi ste prva koja u ce ispratiti u….e motke. po kucama ce vas hvatati, za sva ova ponizenja koja pravite vredjajuci ljudski um, smatrajuci nas moronima, debilima.. svakim nastupom kolonijalnog upravnika, po gestovima, mimikom, vidi se da je skolovan zadnjih 10-15 god. da uradi ovo sto sada radi od srbije, zajedno sa svojim tzv. ministrima, kolonijalnim satrapima.smenom ovog kepeca u bgd, priznao si sve . zlo cinis svojoj zemlji, ne ocekuj od nje milost.Pozdrav iz Sombora.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here