Насловна Мозаик Србија у четвртфиналу Дејвис купа!

Србија у четвртфиналу Дејвис купа!

0
ПОДИЈЕЛИ

Тениска репрезентација Србије пласирала се у четвртфинале Дејвис купа, пошто после другог дана такмичења са Хрватском у Краљеву има недостижну предност 3:0.

djokovic zimonjic 1

Одлучујући поен Србији донели су Новак Ђоковић и Ненад Зимоњић, који су победили Марина Драгању и Франка Шкугора са 6:3, 6:4, 6:1.

Нашем тиму су поене у синглу претходно донели Ђоковић и Виктор Троицки, који су славили против Мата Делића и Борне Ћорића.

Првобитно је било планирано да Троицки и Зимоњић играју дубл, али је донета одлука да Ђоковић замени Виктора, због тога што је у петак одиграо пет сетова са Ћорићем.

djokovic zimonjic 2

Тим Србије је сигурно дошао до вођства на самом старту меча, а потом је Хрватима пружио велики отпор. Гости нису искористили прву гем лопту, па се играло на разлику, а Зимоњић и Ђоковић су чак успели да дођу до брејк лопте. Ипак, Драгања и Шкугор су се одбранили за 1:1.

После још бољег гема на Ђоковићев сервис, наш тим је брзо изборио две брејк лопте, али су се Хрвати одбранили. Уследила је нова шанса, када је Шкугор чак незгодно стао, али су се после низа преокрета и после десет минута борбе Хрвати вратили и изједначили.

Хрвати су од почетка меча наш тим највише намучили у петом гему, али не толико да дођу до брејк шансе, па је сјајним ас ударцем Новак донео Србији 3:2. Уследили су знатно сигурнији сервис гемови, а српски тим је посебно био доминантан у седмом, који је освојио без изгубљеног поена сервис винерима.

У истом ритму Ђоковић и Зимоњић су наставили у наредном гему, када су притискали Хрвате и коначно искористили брејк прилику, када је Драгања промашио лоптицу, иако је био веома близу да је врати. Новак је потом без одсервирао за први сет, који је завршен резултатом 6:3.

djokovic zimonjic 3

Шкугор је између сетова затражио лекарску помоћ, због бола, али је, срећом, могао да настави меч. Почетак другог сета протекао је у знаку сигурних сервис гемова, али је потом уследио брејк Србије за вођство 2:1. Ђоковић и Зимоњић су се до тада одлично разиграли, а хрватски тим није имао решење за њих.

У наредном гему, све је било у реду док Новак није ‘одрао’ кожу на зглобу малог прста десне руке, када га је огребао о терен. Уследила је кратка пауза, да би се Ђоковићу санирала та повреда, одмах су Хрвати изједначили, али је наш тим са два брза поена потврдио брејк за 3:2.

Уследили су сигурни сервис гемови на обе стране, па су Ђоковић и Зимоњић без проблема чували предност. У деветом гему, судија је доделио поен хрватском тиму, иако то није био ас, али се Ђоковић побунио, без успеха. Иако су Хрвати на крају освојили тај гем, наш тим грешка судије није омела, па је у следећем гему ефектно завршио сет са 6:4.

У трећем сету, оба тима су кренула сигурним гемовима, да би Србија почела да ниже брејк шансе. До једне је дошла сјајним поеном, када је Новак послао лоптицу далеко из аута, а Хрвати је послали ван терена. Тај поен је дигао на ноге публику у Краљеву, али су гости успели да се одбране, али су четврту прилику искористили Ђоковић и Зимоњић за 2:1.

Брзо и лако, српски тим је потврдио та брејк, а потом много намучио ривале на њиховом сервису и дошао до новог брека и вођства 4:1. Уследио је нови сигурни сервис гем, а потом и три брејк/меч лопте, а прву је искористио Зимоњић за велики тријумф.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here