Насловна Политика Србија сазвала специјални састанак ОЕБС због Украјине

Србија сазвала специјални састанак ОЕБС због Украјине

2
ПОДИЈЕЛИ

Србија, председавајући ОЕБС-у, сазвала је за сутра специјални састанак Сталног савета те организације, на којем ће тема бити ескалација насиља на истоку Украјине

svet-ukrajina-sutra_620x0

Србија, председавајући ОЕБС-у, сазвала је за сутра специјални састанак Сталног савета те организације, на којем ће тема бити ескалација насиља на истоку Украјине.

„У светлу наглог погоршања ситуације у источној Украјини, укључујући јучерашње гранатирање Мариупоља и све већи број цивилних жртава, Србија, председавајући ОЕБС-у, саопштила је данас да ће састанак Сталног савета ОЕБС-а бити одржан у понедељак у 16 сати у Бечу“, наведено је у саопштењу.

На састанку ће бити размотрена и потреба за даљим мировним консултацијама наредних дана између трилатералне контакт групе високих представника Украјине, Русије, председавајућег ОЕБС-а и осталих потписника документа из Минска.

Специјални састанак уследиће после позива које је председавајући ОЕБС-у, министар спољних послова Србије Ивица Дачић, упутио у више наврата у протекле две седмице, у којима је осудио примену силе и позвао све стране у Украјини да покажу крајњу уздржаност и сарађују ради постизања одрживог прекида ватре.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    ttp://www.bilder-space.de/show_img.php?img=1c4949-1299424067.jpg&size=original).

    veliki odziv na mobilizaciju u Ukraini?

  2. 0
    0

    Zanimljivo je da „Dačić kolačić“ zakazuje sjednicu po nalogu NATO-a zemalja onda kad je Marijupolj (pod kontrolom Ukrajinaca) zasut granatama, dok mu to nije palo na pamet kad su Ukrajinci granatirali Donjeck (pod kontrolom proruskih snaga) i pogodili trolejbus pun civila! Meni je žao zbog stradanja nevinih civila sa koje god strane bili, ali očito je da tako ne misli ni „mali Ivica“ ni OEBS, kojim on tragikomično predsjedava (izuzimajući Rusiju i još par zemalja)!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here